Uuden kodin muuttotarkastus

Oletko saanut uuden kodin TVA:lta ja seuraavana suunnitelmissa onkin muutto? Mielessä varmasti pyörii paljon asioita, kuten mihin sen keittiönpöydän tai sohvan sijoittaa ja milloin koti on siinä kunnossa, että voi aloittaa tupaantuliaisten suunnittelun. Ihan ensimmäiseksi uuteen kotiin mennessä kannattaa kuitenkin muistaa tehdä huolellisesti muuttotarkastus. Tähän blogitekstiin keräsimme ohjeita, kuinka tehdä muuttotarkastus oikeaoppisesti ja miksi sen tekeminen on tärkeää.

Miksi dokumentointi on tärkeää

Muuttotarkastuksen dokumentoinnilla pystytään poismuuton kohdalla välttämään mahdolliset erimielisyydet asunnon kunnosta. Mikäli kodissa on jotain vikoja ja puutteita, tulee ne kirjata ylös ja ottaa valokuvat. Dokumentoinnilla pystytään poismuuton kohdalla todistamaan, että viat ja puutteet olivat kodissasi jo ennen sinne muuttoa. Näin ollen vuokralainen ei ole korvausvelvollinen niistä. Asukkaan kannattaa tallentaa dokumentit itselleen myös hyvään talteen, esimerkiksi pilvipalveluun.

Kuntokortti

Kun vastaanotat TVA:lta uuden kodin ja olet allekirjoittanut vuokrasopimuksen sähköisesti, tulet saamaan sähköpostiisi kuntokortin. Kuntokortin voit tulostaa, täyttää käsin ja skannata sähköpostiimme. Jos on mahdollista, voit täyttää kuntokortin myös tietokoneella. Hyväksymme myös sähköpostiin kirjoitetun listauksen mahdollisista vioista ja puutteista kuvineen. Koska kehitämme sähköisiä palveluitamme edelleen, on suunnitelmissa saada kuntokortti Oma TVA- palveluun, josta sen täyttäminen käy hetkessä. Muuton jälkeen kuntokortti tulisi toimittaa TVA:lle mahdollisimman pian.

Mitä kuntokortissa tulee ilmoittaa

Kuntokorttiin eli muuttotarkastus dokumenttiin on laitettava kaikki pienimmätkin kosmeettiset viat. Muista käydä asunnossa tarkasti läpi:

  • pesualtaat
  • hanat
  • seinät
  • lattia
  • kodinkoneet, kuten jääkaappi ja hella
  • kaapit
  • ovet
  • kylpyhuone

Asumiseen vaikuttavat viat pyritään korjaamaan heti. Kosmeettisten vikojen dokumentointi kuvien kautta onkin tärkeää, jotta vältetään vuokralaisen korvausvastuu vuokrasuhteen päätyttyä.

Huoneenvuokralaki määritteleekin, että vuokralaisen on hoidettava huoneistoa huolellisesti. Jos asumisaikana ilmenee jokin huoltotyötä vaativa vika, voit helposti tarkistaa vastuunjakotaulukostamme huoltoyhtiön vastuulla olevat viat ja ongelmat. Huoltoyhtiöt tekevät suurimman osan asuntoihin ja kiinteistöihin liittyvistä huoltotoimenpiteistä. Huoltoyhtiöiden yhteystiedot löytyvät kohteittain kotisivuiltamme, rappukäytävistä ja Oma TVA:sta.

Meille TVA:lla on tärkeää, että kiinteistömme pysyvät hyvässä kunnossa. Näin varmistamme asukkaidemme viihtyvyyden, turvallisuuden ja rakennusten kestävyyden. Ilmoitathan meille heti, jos havaitset vian kodissa tai kiinteistössä.

Pidetään yhdessä kodit hyvässä kunnossa,

markkinointisihteeri
Janita