Tietoa kodin vuokraamisesta TVA:lla

Tälle sivulle olemme koonneet vastauksia kysytyimpiin kysymyksiin kodin vuokraamisesta TVA:lla. Jos et löydä etsimääsi täältä, ota yhteyttä ja jutellaan lisää!

Miksi TVA?

Tampereen Vuokra-asunnot Oy tarjoaa asiakaslähtöisiä palveluita, vaivatonta ja ympäristövastuullista asumista erinomaisilla sijainneilla Tampereen paraatipaikoilla. Monipuolisesta valikoimastamme löydät kodin, joka näyttää ja tuntuu omalta. Olemme luotettava ja turvallinen vuokranantaja. Meillä voit asua elämäntilanteestasi riippumatta. Asuntomme ovat laadukkaita ja viihtyisiä, ja voit luoda niistä juuri omanlaisen kotisi.

Lue lisää ja tutustu TVA:n asukkaisiin >

Kuinka kotia haetaan?

Voit tutustua vapaisiin tai vapautuviin vuokrakoteihimme nettisivuillamme. Siellä voit etsiä asuntoa alueen, talotyypin, huoneistotyypin ja muiden ominaisuuksien, kuten vuokran suuruuden ja asunnon koon mukaan. Voit hakea myös suoraan vapaita tai vapautuvia kohteitamme.

Asuntoa haetaan asuntohakemuksella. Asuntohakemuksen täyttäminen ja jättäminen käy sähköisesti nettisivuillamme, mutta voit tulla täyttämään hakemuksen myös paperisena versiona TVA:n toimistolla Asuntotorilla, osoitteessa Puutarhakatu 8. Autamme sinua mielellämme kodin löytämisessä.

Tulostettava asuntohakemus

Printable Housing Application in English

Huomioithan, että asunnot on saatettu jo tarjota eteenpäin. Asunnot tarjotaan yleensä heti, kun saamme niistä irtisanomisilmoituksen. Kun asunto otetaan vastaan, kohde poistuu haustamme.

Kuinka kauan asuntohakemus on voimassa?

Asuntohakemuksesi on voimassa kolme kuukautta kerrallaan (3 kk). Kun olet täyttänyt asuntohakemuksen, saat sähköpostiisi vahvistusviestin siitä, että olemme vastaanottaneet hakemuksesi. Tästä samasta viestistä löydät linkin, jonka kautta pääset tarvittaessa muokkaamaan hakemustasi.

Huomioithan, että ensimmäisellä kerralla sinun tulee rekisteröityä käyttäjäksi. Mikäli muokkaat hakemusta ja olet edellisellä kerralla ladannut hakemukseesi liitteitä, täytyy liitteet toimittaa uusiksi. Jos olet hakemukseesi valinnut suosikkikohteita, ei niitä pysty hakemuksen muokkauksen kautta muokkaamaan.

Kun asuntohakemuksesi on menossa vanhaksi, saat muistutusviestin ja linkin, josta voit uusia hakemuksesi. Uusi sähköpostiviesti kertoo uuden hakemuksen voimassaoloajan. Mikäli et uusi hakemusta, se poistuu suoraan järjestelmästämme.

Voiko asuntohakemusta muokata jälkikäteen?

Kyllä voi. Voit päivittää asuntohakemustasi täällä. Huomioithan, että ensimmäisellä kerralla sinun tulee rekisteröityä käyttäjäksi. Mikäli muokkaat hakemusta ja olet edellisellä kerralla ladannut hakemukseesi liitteitä, täytyy liitteet ladata uusiksi.

Mikäli olet valinnut hakemukseesi suosikkikohteita, ei niitä valitettavasti pysty muokkaamaan hakemuksen muokkauksen kautta. Voit muokata kyllä omia tietojasi, mutta kohdevalintaan ei pysty vaikuttamaan. Mikäli haluat lisätä tai poistaa suosikkeja, tulee sinun tehdä uusi asuntohakemus.

Kuinka kauan asunnon saaminen kestää?

Aika hakemuksen jättämisestä asunnon saamiseen vaihtelee. Odotusaika voi riippua esimerkiksi siitä, minkä kokoista asuntoa olet hakemassa tai mistä päin Tamperetta kotia etsit.

Miten asukkaat valitaan?

Asukkaat valitaan asuntohakemuksen perusteella. Joidenkin TVA:n vuokrakotien vuokrauksessa noudatetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn asukasvalintakriteereitä. Tämä tarkoittaa sitä, että asukkaiden valinta perustuu sosiaaliseen tarkoituksenmukaisuuteen ja taloudelliseen tarpeeseen, joita arvioidaan hakijan asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella. Vuokrasopimuksen tekemisen ehtona on, että asuntoon muuttaa vain hakemuksella mainitut henkilöt.

Vaikuttavatko luottomerkinnät asunnon saantiin?

Tarkistamme luottotiedot jokaiselta täysi-ikäiseltä asunnonhakijalta vuokrauskäytäntömme mukaisesti Suomen asiakastieto Oy:n rekisteristä. Vähäiset merkinnät eivät välttämättä kaikissa tapauksissa ole este asunnon saannille, mutta muuten maksuhäiriöt voivat estää asunnon saannin.

Saako vuokra-asunnon nähdä ennen asunnon vastaanottamista?

Asunnon katsomisesta voi sopia asuntotarjouksen yhteydessä.

Mistä tiedän, että olen saanut asunnon?

Asuntotarjousta tehdessämme tavoittelemme sinua puhelimitse. Asuntotarjous lähetetään tämän jälkeen sinulle sähköpostitse tai sähköpostin puuttuessa kirjeitse.

Mikäli emme ole saaneet sinua puhelimitse kiinni, lähetämme vielä tekstiviestin. Jos et vastaa määräaikaan mennessä, poistamme hakemuksesi TVA:n asuntohakujärjestelmästä.

Voit vastata asuntotarjoukseen myös kieltävästi. Muistathan ilmoittaa tästä, jotta hakemus pysyy voimassa ja voimme jatkossa tarjota paremmin hakuehtojasi vastaavaa asuntoa.

Milloin vuokravakuus maksetaan?

Saat tarvittavat tiedot vuokravakuuden toimittamista varten, kun päätät ottaa vuokrakodin vastaan. Vuokravakuus on maksettava 7 vuorokauden kuluessa tarjouksen hyväksymisestä.

Kun olet maksanut vakuuden, sopimus on sitova. Peruutuksista perimme 1 kuukauden vuokraa vastaavan korvauksen, kuitenkin enintään vakuusmaksun suuruisen summan.

Mikäli vakuutta ei suoriteta eräpäivään mennessä, tarjous raukeaa.

Mitä ARA-kohteen hakemisessa on huomioitava?

Mikäli sinulle tarjotaan ja otat asunnon vastaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARAn asukaskriteereitä noudattavasta asunnosta, sinun tulee toimittaa meille tarvittavat liitteet ennen sopimuksen allekirjoittamista. Katso lisätiedot hakemuksen liitteistä. 

Voiko yritys olla vuokralainen?

Kyllä, vuokraamme asuntojen lisäksi muutamia liikehuoneistoja.