Kerhotoiminta

TVA:n Kalevan ja Tesoman kohteissa järjestetään monenlaista kerhotoimintaa, jonne kaikki ovat lämpimästi tervetulleita.

Kalevan kulman kohtaamispaikka

On Koivupirtin Säätiön, Vanhus- ja Lähimmäispalvelun Liiton ja Kotien Puolesta Keskusliiton yhteistyöhanke. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki yli 65-vuotiaat ja toiminnan tarkoituksena on edistää hyvinvointia ja lisätä ikäihmisten osallistumismahdollisuuksia itsenäisen kotona asumisen tueksi.

Hankkeen aikana on perustettu Iloa arkeen pysäkkejä, jotka ovat yhteisöllisiä tapaamispaikkoja kotona asuville ikäihmisille. Pysäkkitoiminta vähentää yksinäisyyttä, vahvistaa alueen yhteisöllisyyttä ja tarjoavat mielekästä tekemistä arkeen. Pysäkeillä on mahdollista saada myös henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa mieltä askarruttavissa asioissa.

Tarkista täältä kohteidemme iloa arkeen pysäkit ja ajankohtaisimmat aukioloajat.

Tästä pääset tutustumaan kerhon iloiseen toimintaan!

Wihreä Puu

on Tesoman alueen kohtaamispaikka kaiken ikäisille. Toiminta on maksutonta, avointa sekä kynnyksetöntä yhteisöllistä toimintaa. Wihreä Puun viihtyisissä tiloissa voi vaihtaa kuulumisia kahvikupin ääressä viettäen aikaa yhdessä. Toimintaa on tarjolla lapsiperheille, lapsille, nuorille sekä ikäihmisille.

Wihreä Puu on Setlementti Tampere ry:n kansalaistoiminnan yksikkö. Toiminnan tavoitteita on vaikuttaa asukkaiden hyvinvoinnin lisääntymiseen ja arjen helpottumiseen, yhteisöllisyyden lisääminen, yhteistyön keinoin tarjota matalakynnyksisiä osallistumisen mahdollisuuksia erilaiset elämäntilanteet huomioiden ja aktivoida yhteisöjä toimimaan omien tavoitteidensa hyväksi.

Tarkista täältä yhteystietomme ja ajankohtaisimmat aukioloajat.

Tesoman miähet

Tesoman miähet oli alunperin kolmivuotinen hanke vuosina 2015-2018 Tesoman alueella. Vuoden 2018 vaihteessa hankkeesta tuli yhdistys. Tesoman miähien avulla pyritään parantamaan työelämän ulkopuolella olevien miesten työ- ja toimintakykyä Pirkanmaalla.

Alunperin toiminta oli rajattu tiukasti tesomalaisille, mutta nyt Tesoman miähissä käy väkeä myös muun muassa Nokialta ja Pispalasta.

Tesoman miähet sienestävät, kuntoilevat, vaeltavat, marjastavat sekä osallistuvat yhdessä erilaisiin talkoisiin. Torstaisin kokataan ruokaa ja syödään yhdessä ja perjantaisin herkutellaan aamupalalla.

Tesoman miähet toimivat kohteemme Ristimäenkatu 37 asukastuvalla. Myös sinä olet tervetullut mukaan!