Vuokrat ja vakuusmaksut

Vuokrat

Vuokrasopimuksen solmimisen yhteydessä saat vuokralaskun, jolla vuokra maksetaan kuukausittain. Voit solmia pankin kanssa suoramaksu- tai maksupalvelusopimuksen, jolloin vuokra veloitetaan tililtä automaattisesti vuokranmaksun eräpäivänä. Mikäli saat Kelan myöntämää asumistukea, se on mahdollista ohjata suoraan vuokranantajalle eli TVA:lle. Vuokra tarkistetaan vuosittain vuokrantarkistusehdon mukaisesti.

Mikäli vuokranmaksussasi ilmenee vaikeuksia, ota heti yhteyttä TVA:n vuokravalvontaan ja sovitaan erääntyneen vuokran takaisinmaksusta. Viivästyskorkoa peritään aina, kun vuokra maksetaan eräpäivän jälkeen.

TVA noudattaa vuokrien perinnässä hyvää perintätapaa. Mikäli yhden kuukauden vuokra on maksamatta, aloitetaan perintätoimet. Hyvä perintä on kaikkien etu, koska vuokrarästit voivat jäädä hoitamattomina toisten vuokralaisten maksettaviksi.

Vakuusmaksu

Vakuus maksetaan vuokranantajalle siltä varalta, että vuokralainen aiheuttaa hänelle tai huoneistolle vahinkoa vuokra-sopimuksen vastaisen menettelyn tai laiminlyönnin seurauksena. Vahinkoa aiheutuu, kun vuokralainen laiminlyö vuokranmaksunsa tai velvollisuutensa hoitaa huoneistoa huolellisesti. Vuokrarästejä ei kuitenkaan ensisijaisesti peritä vakuusmaksusta.

Vuokrasuhteen päätyttyä käyttämätön vakuusmaksu palautetaan. Vakuusmaksu tulee olla maksettuna ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Vakuusmaksuja tarkistaan vuosittain. Vuokranantajalla on oikeus määrittää vakuusmaksu tarveharkintaisesti.

Vakuusmaksut 1.1.2015 lukien

1h       650€
2h       680€
3h       700€
4h       740€
5h       770€
saunalisä 150€

1.1.2021 alkaen vakuusmaksut 500€.

Vuokranantajalla on oikeus määrittää vakuusmaksu tarveharkintaisesti.

Käräjäoikeudelta haetaan häätö- ja perintäpäätös, jos vuokralaisella on maksamattomia vuokria. Häätö- ja perintäpäätöksestä aiheutuneet kulut vuokralainen joutuu myös maksamaan sen lisäksi, että on tuomittu maksamaan viivästyneen vuokran korkoineen ja perimiskulut. Vuokralainen menettää myös asuntonsa ja saa luottotietoihinsa merkinnän.

Vesimaksut

Vesimaksuennakot huoneluvun mukaisesti

1h, 25€
2h, 40€
3h, 50€
4h, 70€

VESIHINNASTO 1.4.2020 ALKAEN
Kylmä vesi 3,90€/m3
Lämmin vesi 9,00€/m3

VESIHINNASTO 1.4.2021 ALKAEN
Kylmä vesi 4,10€/m3
Lämmin vesi 9,80€/m3

Veden kuutiohinta muodostuu veden todellisesta hinnasta, perusmaksusta ja veden lämmityksestä.

Huomioittehan, että mikäli olette tehneet E-laskusopimuksen pankin kanssa koskien vuokranmaksua niin veden tasauslaskut löytyvät myös verkkopankistanne.