Tehdään yhdessä – Tule mukaan asukastoimintaan!

Me haluamme, että kaikilla asukkailla on hyvä asua TVA:n kodeissa. Siksi sinun on mahdollista tulla mukaan asukastoimintaan kehittämään asumista ja asukastoimintaa yhdessä meidän kanssamme.

TVA:n asukastoiminta

Asukastoiminta on vapaaehtoista ja se voi olla juuri sinun talosi ja naapureidesi näköistä. Asukastoiminta tarjoaa asukkaille kanavan vaikuttaa oman kotitalon asioihin, lisätä asumisviihtyisyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Ennen kaikkea asukastoiminta on asukkaiden yhteistä toimintaa. Asukastoiminnassa asukkaat pääsevät vaikuttamaan esimerkiksi yhteisten tilojen käyttöön ja erilaisiin tapahtumiin, kuten talon talkoisiin tai vaikka puutarhajuhliin.

Arava- ja korkotukilainakiinteistöissämme asukastoimintamme perustuu lakiin yhteishallinnosta vuokrataloissa. TVA:n kohteista kuitenkin pääosa on vapaarahoitteisia, mutta niissäkin on silti mahdollisuus tehdä asukastoiminnasta oman näköistään ja keksiä tapahtumia asukkaiden mielenkiinnon ja toiveiden pohjalta.

Asukastoiminta on mukavaa ajanvietettä

Asukastoimintaan kuulumalla, pääset osallistumaan vuosittain järjestettävään TVA-iltaan, joka on kaikille TVA:n asukasaktiiveille tarkoitettu tapahtuma.

Tilaisuuteen kutsutaan kaikki TVA:n asukastoimikuntien jäsenet ja luottamushenkilöt niin arava- kuin vapaarahoitteisista kiinteistöistä. Illan ohjelmassa käsitellään ajankohtaisia TVA:n tapahtumia.

Tilaisuus on hyvin vapaamuotoinen, jossa on mahdollisuus tavata TVA:n henkilökuntaa, tutustua muiden talojen asukastoimikuntiin, vaihtaa kokemuksia kiinteistönhoidosta, ostetuista palveluista ja lähettää terveisiä.

Asukastoiminnan materiaalit

Tutustu asukastoiminnan materiaaleihin ja tulosta tai tallenna itsellesi tarvittavat lomakkeet. Asukasyhteistyön käsikirja soveltuu kaikkien kohteiden asukastoimintaan. Käsikirjasta löydät kaiken tarvittavan tiedon niin asukastoiminnasta, puheenjohtajan / luottamushenkilön tehtävistä, asukastoiminnan määrärahasta kuin toimintasuunnitelman laatimisesta.