TVA:lla kotitreeni kulkee

Edelleen vallitsevan pandemian myötä ihmiset viihtyvät paljon kotona. Etätöitä tehdään vieläkin ja välttämättä kaikilla kotitoimiston ergonomia ei ole ihan täydellinen. Sen vuoksi onkin tärkeää muistaa välillä jumpata. Tähän blogitekstiin kokosimme vinkit, kuinka tehdä olohuoneeseen kuntosali hyödyntämällä olemassa olevia kalusteita. Tilaa et tarvitse paljoa ja liikkeet onnistuvat helposti myös kodin huonekaluilla. Tee kotitreenistä mukavaa, hauskaa, nautinnollista ja juuri sinun kehollesi sopivaa. Kotitreeni kulkee, kun se ei ole pakkopullaa, joten juuri siksi se on oltava kivaa. Sujauta päällesi mukavat vaatteet, laita hyvä musiikki soimaan ja anna palaa!

Taukojumppavinkit etätyöhön

Nouse välillä ylös, pyörittele hartioita ja tee rintarangan kiertoharjoittelua. Nostele hartioita ylöspäin rauhassa ja laske alas. Tee toistoja riittävästi. Kokeile myös pyöristää selkää, tämä tekee lavoillekin hyvää. Venyttele vielä hartioita varovasti niin lähtee veri kunnolla kiertämään. Jos tuntuu että istumisesta on jalatkin jumissa, niin nouse päkiöille jokunen kerta. Vaikka kotitoimistolla seisominen ei välttämättä olekaan kovin helppoa, niin yritä ja pyri siihen. Se on todella suotavaa.

Sohva treenin apuvälineenä

Sohvasta voi ottaa kaiken ilon irti myös liikunnallisesti. Tässä muutama vinkki, miten voit hyödyntää sohvaa kotijumpassa.

Taita toinen jalkasi taaksepäin sohvan päälle ja lähde tekemään eteenpäin kyykkyä yhden jalan voimin. Tämä jos mikä saa tuntemaan poltteen jaloissasi. Muista pitää katse ja varpaat eteenpäin sekä selkä suorana. Toki voit käyttää kyykyssä myös tuolia tai muutakin korkeampaa tavaraa. Voit mennä myös sohvan edustalle normaaliin kyykkyasentoon ja laskeutua hissukseen niin kauan, että hipaiset sohvaa. Nouse ylös ja tee toistoja sopiva määrä itsellesi.

Kolmas hyvä liike on tehdä dippipunnerruksia sohvan avulla. Taita kädet taaksepäin, rystyset eteenpäin ja lähde tekemään tasaista liikettä alas, kyynärpäät taaksepäin suunnattuna. Älä nosta olkapäitä, vaan muista pitää ne alhaalla.

Vesipullot treenivälineenä

Olisitko keksinyt, että voit ihan hyvin käyttää täytettyjä vesipulloja käsipainojen sijasta? Vesipullojen hyvänä korvaajana tulee kahvipaketit. Voit tehdä niillä vaikka hauiksia, olkapäitä tai jopa selkääkin. Tässä yksi vinkki selkäliikkeen tekemiseen. Käytä mattoa tai jumppamattoa, jos sinulla on sellainen. Mene maahan polvilleen ja nojaa käsillä eteenpäin, selkä suorana. Nostele käsipainoa, vesipulloa tai vaikka sitä kahvipakettia hiljalleen liikuttaen kyynärpäätä ylöspäin.

Kaikissa treeniliikkeissä on kuitenkin ennennäkemättömän tärkeää, että teet liikkeet kuunnellen omaa kehoasi. Jos et ole varma teetkö liikkeet oikein, niin kokeile mieluummin jotain muuta liikettä, mikä on jo sinulla hallussa. Internet pursuaa paljon erilaisia treenivinkkejä ja liikkeitä sekä YouTubesta löytyy valmiita ohjelmia.

Pienet hyvät hankinnat

Jumppapallo on loistava väline kotikuntoiluun ja ennen kaikkea, kun miettii etätöitä, pystyy sen päällä tekemään myös töitä vahvistaen selkää samanaikaisesti. Voit myös illalla laittaa televisiosta pyörimään lempisarjasi ja tehdä sen ohessa vatsaliikkeitä.

Jumppamatto toimii hyvänä alustana jumppaliikkeisiin. Sen voi myös asettaa jumppapallon alle liukuesteeksi. Toki kodin normaali matto on oikein pehmeä alusta liikkeille, mutta mitä tasaisempi pohja on niin sen parempi.

Kuminauhaa ja kahvakuulaa unohtamatta, myös hulahulavanne on löytänyt paikkansa kotitalouksissa. Mikäs sen hauskempaa, kun laittaa kunnon menomusiikit päälle ja lantio keinumaan. 

Muista venytellä

Ota itsellesi tapa, että pyhität jokaisesta illasta 10-15 minuuttia oman kehosi huoltoon. Venytteleminen on tylsää ja siihen ei juurikaan koskaan löydy motivaatiota. Kuitenkin vetreä ja hyvinvoiva keho auttaa sinua jaksamaan myös arjessa ja työskentelyssä paremmin. Ja jos niin kotitreenailu kuin venytteleminen ei uppoa sitten millään, niin pyri tekemään 20 minuutin happihyppely päivässä. Nukut paremmin ja mieli voi hyvin.

Jumppaintoa toivotellen,
markkinointisihteeri
Janita