Turvallinen rappukäytävä

Haluamme, että koti on turvallinen paikka, jossa on hyvä olla. Pidämme huolta kodin paloturvallisuudesta ja muista mahdollisista vaaroista, kuten myrkylliset pesuaineet ovat aina lapsilta piilossa. Jotta koti on turvallinen paikka, tulisi meidän myös muistaa pitää porraskäytävät turvallisina. Siksi porraskäytävien sisustuksessa ja tavaroiden säilytyksessä on tarkat säännöt, mitä saa tehdä ja mitä ei saa.

Miksi porraskäytävät on pidettävä tyhjänä

Porrashuone on usein kiinteistön ainoa uloskäytävä mahdollisen palon sattuessa. Kaikki ylimääräinen tavara porraskäytävässä palon aikana vain houkuttelee paloa leviämään, estää ihmisten ulospääsyn rakennuksesta ja pahimmassa tapauksessa materiaalit muodostavat voimakasta, myrkyllistä savua. Vaikka kuinka ihanaa olisi sisustaa rappukäytävää kukilla, lyhdyillä tai hienoilla matoilla, on sille tarkat perusteet, miksi tämä kaikki on kiellettyä.

Kuntokatu 11B rappukäytävä

Näin säilytät oikein

Lastenvaunut
Lastenvaunut tulee aina säilyttää erillisessä vaunuvarastossa. Mikäli kiinteistössäsi ei ole vaunuvarastoa, on rattaat säilytettävä kodin sisäpuolella. Kodin tilanpuutteen vuoksi säilytys kotona voi tuntua raskaalta, mutta turvallisuus ennen kaikkea. Sama koskee rollaattoreita.

Polkupyörät
Polkupyörät tulee aina viedä polkupyörävarastoon. Älä jätä polkupyörääsi myöskään kiinteistön alaoven eteen. Piha-alueelta löytyy usein erillisiä polkupyörätelineitä. Jos et halua viedä pyörääsi yleiseen tilaan, on se mahdollista säilyttää myös omalla parvekkeellasi. Tärkeintä on, että pyörän säilyttäminen rappukäytävässä on ehdottoman kiellettyä.

Ulkovälineet
Talven tullen on helppo jättää oven ulkopuolelle esimerkiksi sukset odottamaan hiihdolle lähtöä. Kesällä olisi kiva jättää ulkopuolelle sup-lauta, jotta se ei vie kodista tilaa. Sijoita kuitenkin ulkovälineesi erilliseen irtaimistovarastoon tai kiinteistössä sijaitsevaan ulkoiluvälinevarastoon. Mikäli sinulla ei ole omaa irtaimistovarastoa tai kiinteistössä ei ole ulkoiluvälinevarastoa, löytyy paljon erillisiä vuokrattaviakin säilytystiloja näiden säilytystä varten.

Mitä saan säilyttää porraskäytävässä

Voit ripustaa porraskäytävän puolelle oveesi esimerkiksi kranssin piristämään itseäsi ja naapureitasi.

Kuitenkin kaikki muu säilytys on kiellettyä. Oven ulkopuolelle ei saa laittaa myöskään kynnysmattoa. Palon sattuessa kynnysmatto tuo ulkopuolella liukastumisvaaran.

Eteinen kannattaa aina pitää muutenkin mahdollisimman yksinkertaisena ja siistinä, jotta hätätilanteessa kodista poistuminen on vaaratonta, eikä ole kompastumisvaaraa.

Vaikka rappukäytävien sisustuskielto ja tavaroiden säilytys siellä saattaa kuulostaa turhalta ja tylsältä, on meidän muistettava itsemme ja naapureidemme turvallisuus.

Sisustetaan kodin sisätilat ja unohdetaan porraskäytävät,
markkinointisihteeri
Janita