Torju muurahaiset ja ampiaiset luonnollisin keinoin

Kevät on täällä ja aurinko on alkanut lämmittää ulkoilmaa mukavasti. Tämä saa myös muurahaiset ja ampiaiset liikkeelle. Muurahaiset löytävät helposti tiensä sisälle maanvaraisissa kohteissa ja ampiaiset sujahtavat pienestäkin ikkunan raosta sisälle. Kokosimmekin tähän blogitekstiin luonnollisia keinoja, joilla voit helposti torjua ei toivottujen alivuokralaisten muuttamista kotiisi.

Suola

Suolaa löytyy varmasti jokaisen kodista. Voit käyttää suolaa niin pihassa kuin kodin sisätiloissa. Aluksi muurahaiset saattavat sujahtaa suolan lävitse, mutta jo hyvin nopeasti niiden liikenne loppuu.

Talkki

Talkki torjuu helposti muurahaisten pääsyä sisälle. Jos tiedät kohdan mistä muurahaiset pääsevät sisälle, kuten ovi- tai ikkuna-aukosta, niin talkin ripottelu muurahaisten sisäänkäynnille estää heidän halua tulla kotiisi.

Kaneli

Tiesitkö, että kaneli toimii samanlailla kuin talkki. Jos et halua ripotella kanelijauhoa, niin voit laittaa myös kanelin tangon jalkalistan viereen.

Ruokasooda

Ruokasoodaa voit laittaa kaikkiin rakoihin, lattiakaivoihin tai nurkkiin. Johan pysyy muurahaiset loitolla ja samalla ruokasooda toimii hyvänä siivousniksinäkin!

Kahvinporot

Maanvaraisessa kohteessa asuessasi, omalla pihallasi saattaa olla muurahaisia enemmänkin. Sinusta saattaa tuntua, että muurahaisia kipittelee joka ulkolaatan välistä. Kokeile laittaa pihalle kahvinporoja, joko käytettyjä tai raakoja. Eläintalouksissa kahvinporojen laittaminen sisälle ei ole kannattavaa, sillä lemmikit kannattaa pitää poroista kaukana.

Makea ansa

Makea toimii hyvänä ansana niin muurahaisille kuin ampiaisille. Laita esimerkiksi parvekkeelle juomalasi, jossa on mehua. Tämä houkuttelee niin ampiaisia kuin muurahaisia kapuamaan lasiin. Lasiin olisi hyvä lorauttaa myös jokunen tippa astianpesuainetta, jotta pintajännitys menee rikki. Voit myös kokeilla ampiaisille erilaista jekkua. Tee lautaselle sekoitus tilkasta mehua ja sokerista. Laita lautasen päälle kelmua kireäksi ja keskelle reikä. Tästä ansasta ei pääse karkuun millään.

Hyönteisverkko

Jos ampiaisten asettaminen loukkuun tai niiden tuhoaminen ei tunnu hyvältä ratkaisulta, laita hyönteisverkko oviin tai ikkunoihin. Tämä estää niiden pääsyn sisälle ja voit kuitenkin tuulettaa samanaikaisesti.

Valepesä

Voit kokeilla laittaa valepesän roikkumaan parvekkeen katosta. Valepesän tarkoitus on hämätä ampiaiset pesimään muualle. Valepesän voit tehdä esimerkiksi suodatinpussista, paperipussista tai sen voi virkata.

Ennen kaikkea muista pitää sisätilat siistinä. Katso, että mitään murusia tai sokeria ei ole tipahtanut maahan. Nämä kaikki vetävät muurahaisia puoleensa. Ja vaikka joskus siivoaminen onkin tylsää, niin nyt on hyvä syy pestä lattioitakin säännöllisesti. Muurahaiset nimittäin löytävät vanhan reittinsä sisälle hajujälkien perusteella ja kunnollinen lattianpesu auttaa poistamaan näitä hajujälkiä. Muista käyttää siivoamisessa pinnoille tarkoitettuja oikeita pesuaineita. Suosi sitruunantuoksuisia aineita, sillä ne ei miellytä muurahaisia. Huomioi, että pelkkä vesipesu ei auta poistamaan muurahaisten hajujälkiä.

Ötököistä huolimatta nautitaan ihanista keväisistä ilmoista.

markkinointisihteeri
Janita

Lähteet:

www.kotipuhtaaksi.fi/muurahaisten-torjunta

https://kotiliesi.fi/koti/puutarha/pida-hairikoivat-ampiaiset-loitolla-listasimme-6-kokeilemisen-arvoista-konstia/