Tavallinen kotiarki

Tavallinen kotiarki, se ihana, mutta joskus hieman tylsä asia. Lokakuukin tuntuu välillä synkältä ja sateiselta sekä kaamosmasennus meinaa iskeä monelle meistä. Entä tuntuuko sinusta, että loppuvuosi on todella pitkä ja aika ei kulu sitten millään? Entä puuduttaako kotoilu ja olisi intoa sekä halua lähteä vaikka Espanjaan auringon alle? Ei hätää, tunne on varmasti meille jokaiselle tuttu. Nappaa kuitenkin tästä blogitekstistä ihanat ideat siihen tavalliseen kotiarkeen, niin takaamme, että mielikin piristyy.

Lokakuu voi olla sateinen ja synkkä, mutta se myös osaa näyttää parhaita puoliaan. Katso taivaalle ja ihastele, kun aurinko paistaa ja taivas hohkaa kauniita eri sävyjä erilaisilla muodoillaan. Pue lämpöistä päälle ja lähde ihastelemaan kaunista Suomen luontoa ja puissa olevaa ruskaa. Pieni metsälenkki syksyisessä ilmassa toimii ja antaa ihanan piristysruiskeen tavalliseen kotiarkeen. Toisaalta vaikka taivaalta ropisisikin vettä, se raikastaa ilmaa ja ulkona ollessa voit kuunnella kuinka vesipisarat tippuvat lehtien päälle. Kuinka rentouttavaa!

Repäise ja mene pois mukavuusalueeltasi. Laula esimerkiksi karaokea vaikka et olisikaan siinä kovin hyvä. Jos oma lauluääni alkaa kyllästyttämään, voit kuunnella musiikkiakin. Muista kuitenkin huomioida naapurisi.

Oletko tykännyt ennen tehdä vain helppoja ja nopeita kotiruokia arjessasi? Kokeile antaa ruuanlaitolle enemmän aikaa ja kokkaile rauhassa kokeillen uusia reseptejä. Nauti valmis ruoka kynttilänvalossa, olet sen ansainnut ruuan teon jälkeen.

Ahmi leffoja, sarjoja, kirjoja tai lehtiä sohvalla viltin alla tunnelmallisessa kynttilän valossa. Tiesithän, että voit tehdä itsekin kynttilöitä näppärästi. Se onkin myös rentouttavaa puuhaa ja lopputulosta on ihana ihastella. Onhan se oman käden jälki aina paras jälki.

Hemmottele itseäsi esimerkiksi kasvonaamiolla tai vaikka jalkakylvyllä. Tämähän toimii myös miehille.

Muista myös hyväksyä tylsyyden tunne! Kehosi palautuu ja saa uutta energiaa sekä mahdollisesti luovuutesi alkaa kukkimaan.

Vaikka arki joskus tuntuukin tylsältä, niin mieti kuinka ihanaa se silti lopulta on. Jokainen päivä on kuitenkin aina erilainen ja jokaisessa päivässä on paljon hyvää. Tutut rutiinit ja lämmin sekä onnea huokuva koti. Mitä muuta sitä ihminen lopulta tarvitsee.

Ihanaa tavallista lokakuista kotiarkea,
markkinointisihteeri
Janita