Tampere kotikaupunkina

Tampere on yksi halutuimpia asuinpaikkoja vuodesta toiseen. Mikä on Tampereen vetovoiman salaisuus? Tähän blogitekstiin olemme nostaneet esiin Tampereen parhaimpia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä loistavan kotikaupungin. 

Sijainti ja liikenne

Tampere sijaitsee Pirkanmaalla hyvien kulkuyhteyksien päässä niin lähialueiden kaupungeista kuin Jyväskylään, Lahteen ja Helsinkiin lähtevistä moottoriteistä. Tampereelle pääsee helposti ja vaivattomasti kulkemaan autolla, bussilla, kaukojunilla ja nykyään myös lähijunalla. Lisäksi Tampereen sisällä on kattavat julkisen liikenteen verkostot, joihin kuuluu myös vuonna 2021 valmistuneet ratikkalinjat Pyynikintorilta Hervantaan ja Tampereen yliopistollisen sairaalan eli Taysin alueelta Sorin aukiolle. Ratikkalinjaston rakentaminen jatkuu edelleen ja seuraava valmis linja valmistuu vuoden 2023 aikana Pyynikintorilta Santalahteen. Ratikka on muuttanut kaupunkikuvaa ja vaikuttanut positiivisesti yhdistämällä kodit, koulut, työpaikat ja palvelut! 

Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Monipuolinen Tampere

Tampere tarjoaa monipuolisuutta sekä erilaisia vaihtoehtoja asumiseen ja elämiseen. Tampereelta löydät moderneja, uusia asuinalueita sekä historiaa huokuvia helmiä. Uutuuden viehätystä voit löytää esimerkiksi Niemenrannasta. Vanha teollisuusalue on muuttunut viihtyisäksi, luonnon äärellä sijaitsevaksi asuinalueeksi, josta on upeat maisemat Näsijärvelle. Historian havinaa sen sijaan voi tuntea esimerkiksi Viinikassa. Viinikan historia juontaa juurensa työväelle suunnitellusta asuma-alueesta ja alueelle on edelleen tunnusomaisia kauniit, vanhat puutalot. 

Tampere tarjoaa asuinalueillaan niin luonnonläheisyyttä, järvinäkymiä, historiaa, ikonista punatiiltä, modernia keskusta-asumista ja kaikkea siltä väliltä. Tampereella on mahdollista valita juuri omannäköinen asuinalue sekä koti hyvin erilaisista vaihtoehdoista.

Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Kattavat palvelut, energiset tapahtumat ja maistuva ruoka

Tampere tarjoaa parastaan niin ostos-, tapahtuma- kuin harrastuskaupunkina. Tampereen keskustan katukuvaan kuuluvat esimerkiksi kolme suurta kauppakeskusta ja näiden lisäksi myös kotimainen design kukoistaa Tampereella. Tapahtumia järjestetään suurella sydämellä muun muassa Nokia Areenalla ja Ratinan stadionilla, Tampere-talossa, museoissa ja teattereissa. Etenkin kesäisin Tampereen valtaavat myös ulkoilmatapahtumat, joita järjestetään toreilla, puistoissa ja muissa upeissa kesäkohteissa kuten Viikinsaaressa.  

Myös harrastamisen monipuolisuus näkyy Tampereella. Urheilun puolelta valittavana on niin jääkiekkoa, jalkapalloa, yleisurheilua, pesäpalloa, voimistelua, kamppailulajeja, cheerleadingiä ja monia muita lajeja. Harrastamisen tilat ja urheilupaikat ovat huipputasoa ja seurojen toiminta sekä opetus erittäin laadukasta. Sama pätee myös kulttuurin ja taiteen harrastuksiin. Vaihtoehtoja löytyy monia aina kuvataiteesta improvisaatioteatteriin sekä soiton- ja laulun harrastamiseen. 

Tampere tunnistetaan myös entistä enemmän yhtenä Suomen merkittävimmistä ruokakaupungeista. Tampereen ravintolatarjonta on monipuolista sekä omaperäistä ja Tampereella järjestetään vuosittain myös useita ruokatapahtumia. Ruokaherkuistaan Tampere on varmasti tunnetuin mustasta makkarasta ja tulisista siivistä, mutta ravintolakulttuuriin mahtuu mukaan myös fiinimpää ravintolakokemusta sekä etnisiä herkkuja! 

Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Koulutuksesta kohti työpaikkaa

Tampere on hyvin tunnettu Suomessa ja myös maailmalla opiskelukaupunkina. Tampereella opetus on korkeatasoista ja koulutusmahdollisuuksia sekä eri koulutuslinjoja löytyy toisen asteen opinnoissa kuin korkeakouluopinnoissakin. Kaiken kaikkiaan Tampereelta löytyy 12 lukiota, joissa on mahdollista opiskella nuorten lukiokoulutusta ja aikuislukiota. Eri lukiot tarjoavat erilaisia opintolinjoja, joissa on painotuksia esimerkiksi kuvataiteeseen, urheiluun, musiikkiin, teatteriin, luonnontieteeseen tai englanninkieliseen opetukseen. Lukioiden lisäksi toiseen asteen koulutusta on tarjolla ammatillisella puolella. Ammatillista opetusta tarjoaa Tampereen seudulla 8 oppilaitosta laajasti eri aloilta. 

Tampereella korkeakoulututkinto on mahdollista suorittaa Tampereen korkeakouluyhteisössä. Tampereen korkeakouluyhteisön muodostavat Tampereen yliopisto sekä Tampereen ammattikorkeakoulu. Tampereen yliopisto on yksi monialaisimmista Suomen yliopistoista. Lisäksi Tampereen yliopistolla tehdään kattavaa ja uraauurtavaa tutkimustyötä eri alojen tutkimusryhmissä sekä tutkimushankkeissa. Tampereen ammattikorkeakoulu taas on vuosi toisensa jälkeen yksi suosituimmista ammattikorkeakouluista ja opiskelemaan hakeutuu runsaasti myös kansainvälisiä opiskelijoita.

Kuva: Opa Latvala, Tampereen kaupunki

Tampereen tunnusomaiset paikat, kaunis luonto ja kaupunkikulttuuri

Tampereella riittää nähtävää niin turisteille kuin kaupunkilaisille itselleen. Tunnetuimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat Näsinneula, Särkänniemi, Pyynikin näkötorni, Tampereen kauppahalli ja Tampereen tuomiokirkko. Ikonista punatiiltä on nähtävissä Finlaysonin vanhalla tehdasalueella ja puutaloidylliä Viinikan lisäksi esimerkiksi myös Pyynikillä. Tamperelaisille itselleen nämä kohteet ovat kuitenkin paikkoja, joista nautitaan niin arkena kuin viikonloppuna joko yksin tai yhdessä perheen ja ystävien kanssa. 

Kaunis ja rauhoittava luontomaisema kuuluu myös tunnusomaisesti Tampereeseen. Pyhäjärven ja Näsijärven rannat, Pyynikin harju, useat puistot kuten Hatanpään kartanonpuisto ja Arboretum sekä luontopolut ja luonnonsuojelualueet tekevät Tampereesta luontoa rakastavan kaupunkilaisen keitaan. Kaupungin luontokohteet ovat hyvin suosittuja ja näissä kaupunkilaiset viettävät aikaa, urheilevat ja nauttivat ulkoilmasta! 

Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Tamperelaiset ovat myös intohimoista penkkiurheilukansaa ja oman joukkueen kannatus näkyy selkeästi katukuvassa. Tampereella vallitsee kuitenkin avoin sekä positiivinen ilmapiiri ja kaupunki onkin mielletty helpoksi kohteeksi muuttaa, mutta vaikeaksi jättää taakse! 

Tampere on ollut oma kotikaupunkini jo viimeiset 7 vuotta. Tampere on viehättävä ja eläväinen kaupunki, joka tuntui kodilta jo ensi hetkistä lähtien!

Tampere-terveisin,
markkinointiassistentti
Helmiina