Stailaa pieni koti tilavaksi

Pienestäkin yksiöstä saa helposti tilavan tuntuisen, valoisan ja harmonisen käyttämällä vaaleaa sävymaailmaa. Jopa vaikuttamalla ihan pieniinkin sisustuselementteihin, onnistut tässä helposti. Kokosimmekin tähän blogitekstiin erilaisia sisustusinspiraatioita, joita voit kokeilla kotona.  Vinkki heti alkuun! Kevään tullen kannattaa pestä ikkunat, sillä auringonvalo kuultaa ikkunan läpi siten kauniisti ja kotisi alkaa huokua lämpöä ja valoa.

Eteinen

Tästä huoneesta avautuu koko kotisi. Tee eteisestä näyttävä, jotta se kutsuu sinut ja vieraasi tyylillään peremmälle. Eteispenkki eteisessä on ennen kaikkea hyödyllinen, mutta aivan täydellinen tapa sisustaa eteistä. Eteispenkki, jonka alle saat kengät nätisti omille hyllyilleen, tuo lattialle tilaa.  Päälle voit sijoittaa muutaman koristetyynyn, kynttilän, avaimille kulhon tai ihan mitä vaan mistä itse tykkäät. Kun teet eteisestä viihtyisän, huomaat kuinka olohuone ja eteinen yhtyy lähes samaksi kokonaisuudeksi. Älä unohda tyylikkäitä henkareita. Ne tuovat särmää ja ulkovaatteet nätisti esillä tuovat puolestaan eteistilaan siisteyttä.

Kylpyhuone

Kylpyhuoneessa kannattaa ehdottomasti hyödyntää kaikkia erilaisia tilaratkaisuja. Tällä hetkellä muodissa kukoistaa kaikki erilaiset roikkuvat tilaratkaisut. Jos sinulla on yksikin koukku tyhjänä, laita siihen tyylikäs roikkuva säilytyselementti. Tämä voi olla esimerkiksi virkattu kori, jossa on “kantokahvat”. Sujauta toinen kahva koukkuun ja laita pussiin vaikka shampoopullo.  Hyödynnä myös erilaisia imukupeilla olevia kulmahyllykköjä. Älä kerää tavaraa lattialle, se lisää pieneen tilaan ahtautta.

Olohuone

Olohuone on kodin sydän. Sen sisustamisessa kannattaa olla järjestelmällinen ja tarkka. Hyödynnä monitoimihuonekaluja, kuten rahia. Pienestä tyylikkäästä rahista saat helposti omanlaisesi sohvapöydän. Lisää päälle vain esimerkiksi tarjotin, johon sijoitat haluamasi koristeet tuomaan eleganttiutta kotiisi.  

Vinkki! Koristeiden laittamisessa esille suositellaan hyödyntämään yhtä katseen vangitsijaa, eli hieman isompaa koristetta kuin muut, kuten ruukku. Tämän viereen voit sijoittaa muutaman esineen, esimerkiksi kaksi kynttilää. Siksi juuri kaksi pienempää elementtiä, sillä parittomuus on sisustamisessa kaiken a ja o.  Katso, että kaikki ylimääräiset tavarat ovat järjestelmällisesti siivottu piiloon. Tyylikkäät rahit toimivat myös usein säilytystilana, jonne voit kätkeä pienet tilpehöörit, mitä et päivittäin tarvitse.

Keittiö

Avaruutta keittiöön tuo tietysti siisti keittiö. Pyri kuitenkin myös keittiössä hyödyntämään tyylikkäitä säilytysratkaisuja, jonne saa sujautettua tavarat nätisti. Laita lisäksi kukka tai kaksi keittiöön niin saat kotiisi tunnelmaa.

Minua ainakin itseäni puraisee aina kevään tullen sisustuskärpänen! Sen vuoksi onkin mukava sijoitella jo olemassa olevaa tavaraa uusiin paikkoihin, sillä pienetkin muutokset kodissa tekevät ihmeitä.

Sisustusinspiraatiota toivotellen
markkinointisihteeri
Janita