Sisustuksen valloittavat viherkasvit

Näyttävä trendi tämän hetken sisustuksessa ovat viherkasvit. Viherkasveilla tuot sisälle puutarhan ja kasvihuoneen tunnelmallista vehreyttä. Luo viherkasveilla sisustukseesi katseenvangitsija, pehmennä huoneen tunnelmaa tai leikittele eri väreillä ja tekstuureilla oman tyylisi mukaan. Nappaa tästä vinkit viherkasvisisustuksen suunnitteluun. 

Huomioi oikeat olosuhteet

Viherkasveilla sisustuksessa tulee ottaa huomioon eri kasvilajien tarve valolle sekä kosteudelle ja sijoittaa niitä sen mukaisesti asunnon eri huoneisiin. Näin kasvisi nauttivat olostaan ja pysyvät elinvoimaisina pitkään. Esimerkiksi kylpyhuoneessa viihtyvät parhaiten kostean ja trooppisen ilmaston kasvit. Runsaasta auringonvalosta nauttivat kasvit kannattaa sen sijaan asetella valoisalle paikalle esimerkiksi ikkunoiden läheisyyteen. 

Leikittele tasoilla

Suunnitellessasi viherkasveille sopivaa paikkaa kodissasi, muista ottaa huomioon myös eri korkeustasot. Viherkasveja voi asetella esimerkiksi ryppäinä roikkumaan amppeleista, koristeellisessa ruukussa korkealle avohyllylle tai nosta kauneimmat kasvit omalle pöydälleen ja suurimmat omissa ruukuissaan lattialle. Voit myös istuttaa useamman viherkasvin samaan ruukkuun, jolloin voit sommitella omista suosikeistasi runsaamman kokonaisuuden.  

Uudiskohteissamme kasvien ripustamista korkeammalle tasolle helpottaa ripustuskiskot. Ripustuskiskot ovat valmiina uudiskohteiden kodeissa, joten kiinnityksiä seinään esimerkiksi viherkasviamppelia varten ei tehdä ollenkaan itse. Huomioithan kuitenkin, että ripustuskiskon vaijeri kannattaa enintään 10 kg:n painon yhtä vaijeria kohti ja kisko 10 kg:n painon metriä kohden. Suunnitellessasi muissa vuokrakodeissamme viherkasvisisustukseen esimerkiksi hyllyä tai muuta seinään tai kattoon kiinnitettävää elementtiä, olethan ensin yhteydessä kohteesi isännöitsijään ja varmistat luvan suunnitelmallesi. 

Näyttävät katseenvangitsijat

Viherkasveilla on mahdollista luoda myös näyttäviä ja rohkeita katseenvangitsijoita sisustukseen. Aseta esimerkiksi avohylly tilanjakajaksi huoneeseen ja somista se kokonaan viherkasvein. Voit myös valita katseenvangitsijaksi muutaman suuremman viherkasvin ja asetella ne esimerkiksi nojatuolin kaveriksi lukunurkkaukseen. 

Viimeinen silaus

Viherkasvien lehtien pintakuviot ja värit luovat lisää mielenkiintoa sisustukseen. Yhdistämällä kasvien pariksi juuri sopivat ruukut luot onnistuneita yhdistelmiä ja annat sisustukselle viimeisen silauksen. Kokeile esimerkiksi yhdistää koristeellinen ruukku yksinkertaiseen lehtikuvioon. Väriltään tummempi ruukku taas korostaa upeasti vaaleamman väristä viherkasvin lehteä ja tasapintainen ruukku värikästä ja kuviollista lehteä. 

Viherkasveilla sisustaminen on hauskaa ja helppoa, lisäksi sen pystyy toteuttamaan myös pienellä budjetilla. 

Vehreitä sisustushetkiä juuri sinulle,
markkinointiassistentti
Helmiina