Saunojan muistilista

Onko sinun talossasi kiinteistön yhteistä saunaosastoa? Oletko varannut itsellesi saunavuoroa? Kyllä se kannattaa, sillä mikäs sen parempaa kuin nauttia saunan sihinästä ja rentoutua arjen hulinoiden jälkeen. Kuitenkin kun kyseessä on yhteiskäyttösaunat, on asukkaalla vastuu jättää saunat aina siistiin kuntoon seuraavaa käyttäjää varten. Kirjoitimmekin tähän blogitekstiin muistilistan, mitä kaikkea on saunojan otettava huomioon.

Saunomisen jälkeen tulee aina huolehtia siitä, että saunatilat ovat siistit seuraavaa saunojaa ajatellen. Roskat tulee laittaa aina roskakoriin ja lattiat täytyy kuivata. Muista siivota lattialta myös irtohiukset ja karvat. On vastuullista ajatella sitä omaa ihanaa naapuria, jotta hän saa myös rentouttavan saunahetken oman vuorosi jälkeen.

Vaikka kuinka ihanaa olisi käyttää löylytuoksuja saunassa, ethän silti käytä niitä yhteissaunoissa. Seuraava käyttäjä voi olla esimerkiksi allerginen kaikille tuoksuille. Löylymakkara voisi olla hyvää, mutta grillaathan makkarasi kuitenkin vasta kotona. Sähkögrillin käyttäminen parvekkeella on sallittua, joten voit pitää kotona vielä saunomisen jälkeen rentouttavan eväshetken kotiparvekkeellasi.

Yksi hyvin yleinen virhe on huuhtoa saunanlauteet ja seinät juoksevalla vedellä saunomisen jälkeen. Tämä aiheuttaa kuitenkin enemmän haittaa kuin hyötyä.

Lauteiden huuhtelu saa aikaan sen, että puumateriaalit saavat paljon vettä, joka imeytyy syvälle ydinpuuhun. Kun saunan lämpö sulkee pintasyyt puusta, jää myös vesi sinne. Tämä aiheuttaa laudelautojen halkeiluja, koska lauta pääsee turpoamaan sisältä, pintasyyn ollessa suljettuna. Lähde: https://tahtisaunat.fi/saunan-suunnittelu/puhtaanapito/

Muista aina pakata saunakassiin mukaan joko laudeliina tai kertakäyttöinen pefletti. Laudeliina pitää saunan siistinä ja raikkaana. Tiesitkö, että kun nautit lauteilla lempeistä löylyistä niin ihosta irtoaa kuitenkin hikeä ja kuona-aineita. Laudeliina tai pefletti estää näiden imeytymisen suoraan lauteisiin.

Muista sulkea saunanovi aina kun poistut löylyistä. Näin kuumuus ei pääse leviämään pukuhuoneisiin ja suihkutilaan. Mikäli nautit vilvoitteluparvekkeella välillä, älä jätä ovea auki poistuessasi. Ja mikä tärkeintä, muista sulkea pukuhuoneen ovi, jotta saat nauttia rauhassa omasta saunavuorostasi ilman yllätysvierailijoita.

Ota mukaasi saunahetkeen pyyhe, pesuaineet ja laudeliina. Löylykauha ja kiulu löytyy saunasta valmiina. Unohtamatta herkullista juomaa, jota on ihana nauttia saunahetken päätteeksi rauhassa.

Mikäli perheeseesi kuuluu lapsi, muista ottaa hänelle kotoa mukaan oma kylpyamme. Näin hänkin saa polskutella suihkutiloissa.

Vinkki: Kylpyammeessa saa hyvin kannettua mukaan omat saunatavarat.

Muista ilmoittaa heti saunassa ilmenneistä vioista huoltoyhtiölle. Näin saadaan viat korjattua ja taattua, että seuraavina saunavuoroina kaikki toimii ja asukkaat saavat nauttia saunavuorosta ongelmitta.

Ole yhteydessä asiakaspalveluumme niin vuokraustiimimme varaa sinulle vapaan saunavuoron. Oma TVA-palvelusta voit kurkata, paljonko saunavuoro kiinteistössäsi kustantaa kuukaudessa. Voit katsoa vapaat saunavuorot myös saunan ovessa olevasta varauslistausta.

Saunavuorollesi voit mennä haluamissasi vaatteissa tai vaikka vain kylpytakki ja tohvelit jalassa. Mikä sinulle itsellesi on vain mieluisin tapa mennä nauttimaan saunahetkestä. Saunavuoron aikana aika voi rientää, joten ole tarkkana kellosta, jotta myös muut saunojat pääsevät omalla ajallaan löylyihin. Muista napata myös kotiavaimet mukaan, jotta pääset takaisin nauttimaan kotihetkistä.

Lämpöisiä saunahetkiä toivotellen,
markkinointisihteeri Janita