Ripusta taulut ilman turhaa poraamista

Haluaisitko laittaa tauluja seinään, mutta et voi porata kotisi seiniin reikiä? Tuntuuko, että koti on tyhjä ilman seinäkoristeita? Seinät ovat suuria pohjia, joihin voi tuoda esille omaa tarinaa. Siksi kokosimme tähän blogitekstiin ideoita, miten voit laittaa muun muassa tauluja seinään ilman reikien jättämistä.

Ripustuskiskot

Uudiskohteisiimme tulee ripustuskiskot ja Kuntokadulta sekä Tiporaitilta ne löytyvätkin jo. Kiskojen avulla voi ripustaa lähes mitä vain, pelkästään mielikuvitus on rajana. Kiskojen avulla ei tarvitse enää tarkkaan pohtia ja harkita, onhan valitsema taulun paikka juuri oikea. Seinäkoristeita on helppo siirrellä ja vaihdella paikkoja ilman nauloja, ruuveja tai seiniin tulevia reikiä.

Miten ripustuskiskoja käytetään?

Taulujen kiinnittäminen ei voisi olla enää helpompaa ja nopeampaa. Ainoastaan sinun tulee huomioida, kuinka paljon vaijeri jaksaa kannatella. TVA:n kohteissa vaijeri kannattaa enintään 15 kg:n painon yhtä vaijeria kohti ja kisko 15 kg:n painon metriä kohden. Eli voit ripustaa seinälle lähes mitä vain.

Vaijerin kiinnitys

Pujota vaijeri kiskoon niihin kohtiin, joihin haluat ripustaa jotain.

Koukun kiinnitys

Liu’uta koukku vaijeria pitkin painamalla koukun oikealta puolelta.

Ripustaminen

Voit liu’uttaa vaijeria kiskoa pitkin, jotta saat sen mieluisalle kohdalle. Säädä tarvittaessa koukun korkeutta.

Jos epäröit, tuleeko kiskot kotona selvästi esille tai näkyykö vaijerit seinää pitkin, niin älä huoli. Ne sulautuvat kodin seiniin ja eivät edes osu silmiin. Kaupin uudiskohteeseen muuttanut Suua Leinonen hyödynsi kiskoja ja vaijereita kauniisti.

Itsekiinnittyvät naulat

Jos sinulla ei ole kodissasi ripustuskiskoja tai mahdollisuutta niitä asentaa, on myös monia muita hyviä ratkaisuja ripustaa tauluja seinille, ilman työkaluja ja rumia jälkiä jättämättä. Yksi vaihtoehto onkin hyödyntää kiinnittämiseen itsekiinnittyviä nauloja. Ne pysyvät hyvin kiinni seinässä, on helppo irrottaa ja lisäksi ne sopivat myös herkille pinnoille kuten tapetille. Kiinnitys tapahtuu hyödyntämällä asennusliuskoja.

Tarrakoukut

Voit hyödyntää erilaisten esineiden ripustamiseen myös perinteisiä tarrakoukkuja. Tarrakoukut sopivat myös esimerkiksi kylpyhuoneeseen, jos haluaa ripustaa koristeita tai pyyhkeitä seinälle. Nykyaikana tarrakoukkuja on saatava tyylikkäinä metallisina tai värikkäinä. Voidaankin ajatella koukun olevan osa sisustusta.

Kiinnityspalat

Kiinnityspalat sopivat suuremmankin taulun kiinnitykseen. Kiinnityspalan koosta riippuen, se voi kannatella jopa yli seitsemän kilon painoa. Kiinnityspalat muodostuvat kaksipuoleisesta tarrapalasta. Toinen tarrapuoli kiinnitetään seinään ja toinen taulun taakse. Kiinnitysvaiheessa nämä kaksi osaa painetaan vastakkain ja taulu pysyy visusti seinässä.

Taulujen, kellojen, valokuvakehyksien tai maalausten kiinnittäminen on siis helppoa ja vaivatonta ja ennen kaikkea säästää remonttikustannuksissa.

Ihania sisustushetkiä,
markkinointisihteeri
Janita