Persoonallisuus kodin sisustuksessa

Koti on merkityksellinen paikka. Kodin sisustus peilaa asukastaan ja luo mahdollisuuden ilmaista persoonallisuutta, kiinnostuksen kohteita sekä elämän tärkeimpiä asioita. Miten kotia sitten voi sisustaa omannäköiseksi? Tekstiin olemme keränneet inspiroivia tapoja ja vinkkejä kodin sisustuksen personointiin.

Elämän tärkeät hetket

Elämän tärkeiden hetkien herättämiä tunteita ja muistoja voidaan nostaa esille sisutuksessa. Sisustukseen voi lisätä esimerkiksi valokuvakollaasin yhdessä läheisten kanssa vietetyistä ikimuistoisimmista hetkistä tai oman elämän saavutuksista. Myös muista itselle tärkeistä asioista otetuista valokuvista, kuten lemmikistä tai suosikkimatkakohteesta, voi nykyään helposti teettää monenlaisia kodin sisustuselementtejä. Oman valokuvan pohjalta luotuja sisustuselementtejä ovat esimerkiksi puu- ja canvas- taulut, julisteet tai vaikkapa torkkupeitto. Valokuvien lisäksi merkityksellisiä lahjoja tai muita muistoesineitä voi sirotella muun sisustuksen joukkoon tuomaan ripauksen persoonallisuutta. 

Anna harrastuksen loistaa

Onko sinulla rakas harrastus, jonka parissa rentoudut ja koet onnistumisen elämyksiä? Harrastukseen liittyviä elementtejä voi helposti tuoda myös osaksi sisustusta. Joukkuepelien harrastaja nostaa sisustuksessaan esille esimerkiksi oman tiimin pelipaidan, kehystetyn julisteen urheiluseuran logosta tai vaikkapa ensimmäisen maalin tekemiseen käytetyn pallon tai kiekon. Ruokaa rakastava foodie taas panostaa sisustuksessa katseen vangitseviin keittiötekstiileihin ja kauniisiin astioihin. Intohimoinen taiteen ihailija sen sijaan asettelee rakkaimmat taulut ja taide-esineet näyttävästi esille omalle hyllylleen. 

Harrastukset näkyvät usein myös kodin sisustukseen valituissa huonekaluissa. Käsistään kätevä askartelija arvostaa runsasta säilytystilaa kuten kaappia tai senkkiä, jossa harrastusmateriaalien säilyttäminen käy vaivattomasti. Lautapeleistä innostuva sen sijaan varmistaa, että kodin sisustuksesta löytyy suuren pinta-alan omaava pöytä ja intohimoinen kirjallisuuden kuluttaja valitsee pehmeän nojatuolin lukunurkkaan. Elokuvien tai musiikin harrastaja panostaa enemmän kodin elektroniikkaan, kuten äänentoistolaitteisiin tai televisioon. Harrastusta voi siis sisällyttää sisutukseen niin paljon tai vähän kuin itsestä hyvältä tuntuu!

Oma kädenjälki sisustuksessa

Oman kodin sisustusta voi personoida myös itse tehdyillä sisustuselementeillä. Voit vaikkapa ommella verhot, virkata koristetyynyn tai solmia makramee -tekniikalla seinäkoristeen. Myös itse tehtyä taidetta, kuten piirroksia, maalauksia tai vaikkapa puu- ja savitöitä voi lisätä osaksi sisustusta. Vinkkejä ja ideoita tee se itse- eli diy -projekteihin löytyy runsaasti netistä ja itse tekemällä saat juuri sellaisen sisustuselementin kuin haluat!

Kerroksellisuudella persoonallisuutta

Kodin sisustus muuttuu asujansa mukana. Eri elämänvaiheet, harrastukset, trendit ja muut ajankohtaiset asiat muokkaavat sisustusta vuosien saatossa. Kodin parhaimmat sisustuslöydöt ovat kuitenkin ne, jotka istuvat omaan sisustukseen vielä aikojenkin päästä, ovat toimivia ja kauniita katsella. Oman sisustuksen kulmakivi voi olla kirpputorilta löydetty värikäs senkki tai vaikkapa trendikäs lamppu. Juju piilee siinä, miten hyödynnät sisutuksen kulmakiviä yhdessä muiden asioiden, kuten arkea helpottavien säilytysratkaisujen, trendaavien sisustuselementtien tai uusien kiinnostuksen kohteiden kanssa. Näitä kaikkia elementtejä kannattaa kerrostaa sisustuksessa niin, että lopputuloksena on kauneuden lisäksi myös käytännöllinen, viihtyisä ja asukkaansa näköinen koti! 

Persoonallisuus on jokaisen kodin mielenkiintoisin elementti ja sitä kannattaa rohkeasti esitellä sisustuksessa!

Sisustusterveisin,
markkinointiassistentti
Helmiina