Onnistu ikkunanpesussa

Kevät saapuu, päivät pitenevät ja auringonvalo alkaa paistamaan kauniisti kodin sisälle. Keväisen auringonvalon saapuessa, huomaa kuinka ikkunoista paistaa syksyn ja talven tuomat liat. Eli nyt on se aika, kun kannattaa tarttua ikkunoiden pesuhommiin. Ikkunanpesu on rankkaa ja ei kovin mieluista puuhaa, mutta kun ikkunat kiiltävät kauniisti, tulee koko kodista kirkkaampi. Lue blogitekstistä vinkit onnistuneeseen ikkunanpesuun.  

Valitse pesulle hyvä ajankohta 

Paras sää ikkunan pesulle on pilvinen sää. Tällöin liian lämmin kevätaurinko ei kuivata lasin pintaa liian nopeasti ja lasiin ei jää niin helposti jälkiä. Vältä myös sadesäätä. Silloin onnistunutta työnjälkeä on paljon vaikeampi nähdä.  

Panosta esivalmisteluun 

Puhdista sälekaihtimet pölystä ja liasta. Sälekaihtimien pesuun kannattaa käyttää nihkeää mikrokuituliinaa, jolla saa helposti myös pinttyneet tahrat irti. Pese huolellisesti kaikki ikkunoiden karmit, reunat ja jokainen nurkka. Niihin kertyy väistämättä aina likaa ja siksi pesu kannattaakin aloittaa niistä, jotta puhtaita ikkunoita ei sotke pesun jälkeen.  

Aloita ikkunoiden pesu oikeassa järjestyksessä 

Ennen pesua kannattaa ikkunat käydä läpi esimerkiksi pölyhuiskalla tai kuivalla liinalla. Näin saadaan irtolika pois ennen virallisen pesun aloitusta.

Aloita ikkunoiden pesu uloimmasta lasista, sillä se on kaikista likaisin. Likaisin lasi kannattaa joskus jopa pestä kaksikin kertaa, varmistaakseen kaikista parhaimman lopputuloksen. Näin vältät myös likaisten roiskeiden siirtymisen puhtaimpiin laseihin.  

Käytä hyviä pesuvälineitä 

Käytä ikkunoihin tarkoitettua pesuainetta. Aseta ikkunan alle lattialle kuiva liina, jotta mahdolliset vesiroiskeet eivät mene lattiaan. Kaikista pinttyneimmät liat voit irrottaa ruiskimalla ikkunanpesuainetta likaisiin kohtiin ja hangata niitä ikkunanpesusienellä. Käytä aina puhdasta pesuvettä. 

Jos sinulla ei ole ikkunanpesuainetta, niin ei hätää. Jokaisen kodista löytyy varmasti tiskinpesuainetta ja se onkin myös oikein käypä vaihtoehto ikkunan pesuun, kun se on sekoitettu haaleaan veteen.  

Kuivaa oikein 

Kuivaa hyödyntäen ikkunanpesulastaa. Huomioi, että lastan on oltava kostea, jotta lasin pinta ei naarmuunnu. Kuivauksessa voit vielä hyödyntää mikrokuituliinaa. Kuivaus onkin ikkunan pesun yksi tärkeimmistä vaiheista ja se on tehtävä oikein, jotta vältyt mahdollisilta rannuilta. Kuivaa ikkunat aina yhdensuuntaisin vaaka- tai pystyvedoin. Älä paina liian lujaa, jotta liike pysyy tasaisena.  Muista pyyhkiä lasta liinaan aina ennen uutta vetoa, jottei ikkunaan jää rantuja.

Niksit

Tiesitkö, että voit käyttää kuivauksessa myös suodatinpussia tai sanomalehteä! Suodatinpussi imee erinomaisesti kosteutta ja sanomalehti kiillottaa.

Nyt vain reippaasti pesemään ikkunoita ja nauttimaan sen jälkeen kirkkaasta kodista. Seuraavan kerran suosittelemme ikkunan pesua syksyllä, milloin siitepölyt on hyvä poistaa ikkunoista.  

Iloisia pesuhetkiä,
markkinointisihteeri
Janita