Omasta huoneesta vauhtia opintielle

Elokuussa katseet kääntyvät kohti koulun alkua ja opintietä. Oppimisen ja koulunkäynnin ollessa vasta alussa tai jo useamman vuoden ajalta tuttua, on jokaiselle koululaiselle koulun alku silti jännittävää aikaa. Oppiminen jatkuu koulupäivän jälkeen usein vielä kotona, joten oppimiseen innostava sekä kannustava ympäristö on tärkeää luoda myös kotioloihin. Tässä blogitekstissä mietimme inspiroivia tapoja sisustaa koululaisen oma huone tukemaan oppimista sekä lepoa ja palautumista. 

Työpöytä ja sen ympäristö huoneen kulmakivenä

Koululaisen arkeen kuuluu koulussa tehtävän koulutyön lisäksi myös oppiminen ja kotitehtävien tekeminen kotona. Kotitehtäviä tehdään useina iltoina viikossa, joten tärkeä elementti koululaisen huoneessa on työpöytä. Eri ikäisille koululaisille on valittavana erilaisia pöytiä pulpettimallisista työtasoista aina säilytystilaa sisältäviin työpöytäkokonaisuuksiin. Tärkeintä kuitenkin on, että läksyjen tekoon ja opiskeluun on määritelty paikka, joka sopii koululaisen tarpeisiin. 

Työpöytä on suuri huonekalu, joka määrittää selkeästi, missä osassa huonetta opiskellaan.  Työpöydän ympärille on siis helposti rakennettavissa sisustuksen avulla oppimista innostava ympäristö. Esimerkiksi julisteilla ja kehyksillä voidaan esitellä koululaisen suosikkikouluaineisiin liittyviä aiheita. Myös magneetti- tai korkkitaulut ovat käteviä erilaisten muistiinpanojen ja piirrosten säilytykseen tai esittelyyn!

Piensisustuksesta lisää käytännöllisyyttä

Työpöydän ympärille järkevästi sijoitellut piensisustuksen elementit tuovat käytännöllisyyttä koululaisen arkeen. Tehokas pöytälamppu tuo valoa, silloin kun työpöydän ääressä aherretaan kotitehtäviä pimenevinä iltoina. Myös roskakorille on käyttöä, sijoita se esimerkiksi työpöydän alle tai sivulle. Kierrättämistä varten roskakorissa voi olla myös useampia lokeroita, varmista ainakin oma keräys paperi- ja sekajätteelle. Koulukirjat taas pitää kurissa esimerkiksi pieni avohylly tai vaikkapa kirjatuet työpöydän päällä.

Rauhaa nukkumiselle ja rentoutumiselle

Oppiminen, leikkiminen sekä vapaa-ajan aktiviteetit vaativat veronsa ja silloin kuvaan astuu lepo ja uni. Himmennettävä valaistus, pehmeät tekstiilit sekä raikas huoneilma auttavat koululaista tasaantumaan päivästä kohti lepoa. Koululaisen lepoa helpottaa myös siisti ja selkeä huone. Illan tullen energisoivat ärsykkeet, kuten lelut ja pelit kannattaa sijoittaa katseilta piiloon. Apua säilyttämiseen tuo esimerkiksi kaappi, laatikosto tai sängyn alle sijoitettava säilytyslaatikko. 

Tee huoneesta persoonallinen

Koululaisen huoneesta saa eloisamman ja käyttäjälleen sopivamman ottamalla koululaisen mukaan sisustuksen suunnitteluprosessiin. Yhdessä koululaisen kanssa voi valita esimerkiksi huoneessa käytettävän värimaailman, kehyksissä näkyvät julisteet tai vaikkapa pöytälampun työpöydälle. Anna koululaisen persoonallisuuden näkyä rohkeasti huoneessa, jotta huone tuntuu koululaisesta omalta ja siellä on mukava viettää aikaa myös opiskelujen parissa. 

Näillä sisustusvinkeillä toivotan oppimisen iloa ja onnellisia kotihetkiä tasapainottamaan koulutietä!  

Terveisin,
markkinointiassistentti
Helmiina