Oma maa mansikka, muu maa mustikka

Toreille on saapunut herkullisia kotimaisia mansikoita ja suussa sulavia herkkuja. Oletko kenties aikeissa pakastaa talven pakkaspäivinä piristäviä marjoja, sieniä tai vaikkapa leipoa isomman satsin pullia? Pakastin olisi hyvä sulattaa sekä puhdistaa ennen uusien herkkujen pakastamista.

Jos pakastimesi seinäpintoja peittää huurre, on aika sulattaa pakastin. Kytke pakastin pois päältä, ota korit pois ja lado pakasteet kylmälaukkuun tai sanomalehdillä vuorattuun laatikkoon.

Mikäli arjen kiireissä sulatukseen varattu aika tuntuu liian pitkältä, voit tehostaa sulamista laittamalla pakastimeen kuumalla vedellä täytettyjä astioita. Sulje ovi tai kansi hetkeksi ja kerää irtoavat jäälevyt pois sen jälkeen. Ohjaa pakastimesta valuva vesi astiaan tai imeytä se siivouspyyhkeeseen.

Pyyhi ja kuivaa pakastin huolellisesti. Muistathan kuivata myös uurteet ja jäähdytysritilät. Tiivisteet kannattaa pyyhkiä astianpesuaineveteen kostutetulla liinalla. Lian ollessa tiukassa, hammasharja on näppärä apuväline. Pakastimen ovi tai kansi kannattaa jättää auki ja antaa pakastimen kuivua rauhassa.

Puhdistuksen jälkeen voit täyttää pakkasesi erilaisille herkuille. Tässä meidän idea super hyvistä ja herkullisista jäätelöistä, jotka on mukava laittaa puhtaaseen pakastimeen! Ota niksi talteen ja kokeile.

Mitä tarvitsen

Tarvitset puutikkuja, pakastuspusseja ja mehujäämuotteja. Itse jäätelöön tarvitset vain mieluisia hedelmiä.

Kuinka valmistan

Jäätelön voit valmistaa valitsemallasi tavalla. Tässä on sinulle kaksi valmistus esimerkkiä. Murskaa valitsemasi hedelmät ja laita seos muottiin, johon upotat puutikun sekaan. Anna jäätyä ja herkuttele raikas kesäpäivän herkku. Vaihtoehtoisesti voit muotoilla valitsemistasi hedelmistä kivan muotoiset palat ja asettaa puutikun hedelmään. Laita jäätelö pakastuspussiin ja pakkaseen ja herkuttele se jäisenä. Nam maiskis.

Mikäli haluat tuoda lisää eksotiikkaa jäätelöösi, lisää murskattuun hedelmäseokseen esimerkiksi kookosmaitoa, pähkinöitä tai vaikka suklaapaloja.

Nauti pakkasen puhtaudesta ja palkitse itsesi jäätelöllä.

Nautinnollisia kesäpäiviä!
markkinointisihteerit
Janita & Annina

Lähde: https://kotiliesi.fi/koti-ja-puutarha/pakastimen-sulattaminen/