Oma koti kullan kallis

Jokainen koti on kullan kallis ja siksi sitä tulee vaalia rakkaudella ja huolehtia sen turvallisuudesta.

Kiinnitäthän huomiota vähintään näihin asioihin kodissasi, jotta vältyt ikäviltä tapahtumilta.

Palovaroitin

Löytyyhän sinunkin kodistasi palovaroitin jokaista alkavaa 60m² kohden. Toivottavasti, sillä se on ollut pakollinen jo vuodesta 2000. Se auttaa mahdollisimman aikaisin havaitsemaan alkavan tulipalon ja varoittamaan asunnossa olevia.

Sammutuspeitto

Kodistasi pitäisi löytyä myös sammutuspeitto. Se kannattaa sijoittaa paikkaan, jossa on syttymisherkkiä alueita. Sammutuspeitto on oiva apu esimerkiksi hellapalon tukahduttamisessa.

Kellaritila säilytysratkaisuna

Tiesitkö, että omassa häkkikellarissasi saat säilyttää vain yhden auton renkaat. Kannattaa kuitenkin varmistaa ajantasaisin tieto taloyhtiöltäsi. Kellarissa ei saa säilyttää mitään helposti syttyvää materiaalia, nestekaasua, ilotulitteita tai esimerkiksi bensiiniä. Nämä aiheuttavat tulipalon syttymisen tai leviämisen vaaran.

Porrashuoneet ja talon muut sisäiset käytävät

Rakennusten käytävät ja porrashuoneet on pidettävä aina vapaina kulkemiselle. Ylimääräisen tavaran säilyttäminen alueilla on kiellettyä ja aiheuttaa mm. turvallisen poistumisen estymisen hätätilanteessa.

Paloturvallisuus saunassa

Ethän kuivata vaatteitasi saunassa, se lisää paloriskiä huomattavasti. Pyykkien kuivaus saunassa onkin kotitalouksissa yleisin syy saunapaloille. Älä pidä kiukaalla mitään muutakaan tavaraa!

On paljon helpompaa estää tulipalo, kuin sammuttaa se. Teethän siis itse omasta ympäristöstäsi paloturvallisen ja estät riskitekijät. Joka päivä Suomessa syttyy noin 9 asuntopaloa ja suurin syy paloihin on huolimattomuus. Palo voi syttyä esimerkiksi, jos jätät ruuan yksin valmistumaan tai unohdat sammuttaa kynttilät. Ollaan siis yhdessä huolellisia!

Tiesitkö tämän 112-päivästä?

Virallista 112-päivää vietettiin 11.2. Tiesitkö, että kyseistä päivää on vietetty Suomessa jo vuodesta 1997 lähtien? Myös koko Euroopassa 112-päivää vietettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2008. 112-päivän tarkoitus on kiinnittää suomalaisten huomio tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla.

Tänä vuonna myös TVA oli osa yhtä 112-päivän kampanjaa. Lielahtikeskuksessa vietettiin 9.2. 112-päivää, jossa me jaoimme ihmisille vinkkejä kodin paloturvallisuuden parantamiseksi.

Olethan sinäkin huolehtinut kotisi paloturvallisuudesta?

Vaikuttamalla arjen pieniin tekoihin ja valintoihin, voi jokainen meistä parantaa niin itsensä kuin läheistensä turvallisuutta.

Turvallisia kotihetkiä,
markkinointisihteeri
Janita

Lähteet:
https://112.fi/112-paiva
http://www.kodinturvaopas.fi/paloturvallisuus/tunnista-kodin-paloriskit/