Niksit kodin lämmitykseen

Kesällä saatoit blogistamme lukea hyviä niksejä kodin viilennykseen helpottamaan kuumia kesäpäiviä. Nyt päivät ovat jo viilentyneet lähes pakkasen puolelle, joten koostimme tällä kertaa hyviä niksejä kodin lämmitykseen.

TVA:n jokaisessa huoneistossa on vesikiertoiset lämpöpatterit lämmittämässä. Nämä patterit menevät automaattisesti päälle, kun huoneen lämpötila laskee riittävästi. Huoneiston normaali sisälämpötila on noin 21 astetta. ”Katso ensiksi huoneiston lämpömittaria ennen kuin kokeilet patterin lämpöä.”

Patterien lämmittäessä kotiasi, älä koskaan pidä kalusteita patterien edessä. Tällöin lämmin ilma ei pääse kunnolla kiertämään. Hyvä väli kalusteiden ja patterien etäisyydelle on noin puoli metriä.

Joskus voi käydä niin, että patteri ei lämpene missään vaiheessa, vaikka ulkona olisi jo viileämpää ja sisälämpötila huomattavasti alle normaalin rajan. Tällöin kannattaa ottaa suoraan yhteys huoltoyhtiöön, joka selvittää mahdollisen vian tai ongelman.

Verhot kannattaa aina pitää auki, jos suinkin vain ulkona paistaa kaunis aurinko. Auringonsäteet tuovat itsessään jo lämpöä sisälle. Taas illan tullen verhot kannattaa sulkea.

Mikäli tunnet kodissasi vedon tunnetta ei sisälämpötilojen kohottaminen ratkaise veto-ongelmaa, vaan mahdolliset vuotokohdat on tiivistettävä. Jotta voit välttää tarpeetonta lämmönhukkaa, tarkistathan ikkuna-ja ovitiivisteiden kunnon vuosittain ennen talven tuloa. Tiivisteet ovat asukkaan vastuulla. Muistathan sulkea ikkunat ja ovet kotoa lähtiessäsi.

Mikäli illan tullen sänkyyn kömpiessäsi olet vilukissa, voit sujauttaa villasukat jalkaan.

Älä kuitenkaan koskaan unohda pukeutua lämpimästi. Se on kaiken a ja o.

Leppoisia marraskuun viimeisiä päiviä toivotellen
markkinointisihteeri
Janita