Muuttajan muistilista

Mikä onkaan ihanampaa kuin hyväksyä asuntotarjous upeasta kodista ja alkaa miettimään muuttoa. Muuttaminen kuitenkin vaatii paljon muistettavaa ja aherrettavaa. Tähän blogitekstiin on koottu tärkeimmät asiat, jotka sinun on hoidettava ennen muuttoasi uuteen kotiin. Sen jälkeen pääset nauttimaan uudesta kodista kaikin siemauksin.

Posti ja maistraatti

Muuttoilmoitus tulee lain mukaan tehdä aina, kun muuttaa pysyvästi asunnosta toiseen. Muuttoilmoituksella tiedot päivittyvät yhdellä kertaa sekä postiin että maistraattiin. Muuttoilmoituksen voi tehdä aikaisintaan kuukautta ennen muuttoa. Sen tulee kuitenkin olla maistraatissa viimeistään viikon kuluttua muutosta.

Sähkösopimus

Muistathan tehdä sähkösopimuksen uuteen kotiisi. Sähkösopimus olisi hyvä olla tehtynä jo viimeistään kahta viikkoa ennen muuttoasi. Onhan sinun mukavampi muuttaa, kun saat heti valot päälle ja jääkaapin toimimaan.

Kotivakuutus

Hanki kotivakuutus, sillä kiinteistön vakuutus ei korvaa irtaimistoon kohdistuneita vahinkoja. Tämä on sinun oma turvasi.

Laajakaistayhteys

Lähes kaikissa TVA:n kohteissa on asuinhuoneiston vuokraan sisältyvä laajakaistayhteys. Hoida palveluntarjoajan kanssa laajakaistayhteyden siirtoon liittyvät asiat ajoissa kuntoon. Pois muuttaessa laajakaistayhteys on katkaistava.

Tuloilmoitus huoltoyhtiölle

Muistathan tehdä tuloilmoituksen kiinteistösi huoltoyhtiölle. Sen avulla tietosi viedään talonkirjoille, saat nimen oveesi ja porraskäytävän nimitaululle. Mikäli ilmoitusta ei ole tehty, hankaloittaa se mm. asukkaan sisäänpääsyä asuntoonsa avainten unohtuessa kotiin.

Huomioithan, että mikäli asumisaikana luoksesi muuttaa esimerkiksi puoliso, tulee myös hänen tehdä muuttoilmoitus maistraattiin ja tuloilmoitus huoltoyhtiölle sekä ilmoittaa asiasta vuokranantajalle.

Pois muuttaessa sinun tulee muistaa täyttää huoltoyhtiölle lähtöilmoitus.

Muuttosiivous

Kuinka kurjaa siivoaminen voi välillä ollakin, täytyy sinun silti muistaa siivota vanha kotisi noudattaen muuttosiivousohjeita. Siivous tulisi suorittaa niin hyvin, että uusi vuokralainen voi ottaa huoneiston siivoamatta käyttöönsä. Onhan sinunkin mukavampi muuttaa puhtaaseen kotiin.

Avaimet

Avaimet uuteen kotiisi saat erikseen sovittavana ajankohtana, jonka jälkeen pääset nauttimaan uuden kodin tuomista iloista.

Huomioithan, että kuittaat itsellesi tietyn määrän avaimia ja vuokranantaja veloittaa kadonneista avaimista kulloinkin voimassa olevan asukaslaskutushinnaston mukaisesti. Mikäli avaimesi katoaa, sinun tulee ottaa välittömästi yhteyttä TVA:n toimistoon.

Muistilistaa noudattamalla pääset hyvin mielin aloittamaan muuton. Me toivomme sinulle mukavia ja ikimuistoisia kotihetkiä.

Psst! Muistathan palkita muuttoapusi vaikka hyvällä ruualla! 🙂

Ihanaa alkukesää,
markkinointisihteeri
Janita