Kevätsiivous!

Koetko, että asunnossasi on liian vähän kaappitilaa? Pitäisikö sinun hävittää turhia tavaroita, mutta et vain saa aikaiseksi? Vai etkö vain tiedä mistä aloittaa? Tähän blogitekstiin on koottu ideoita erilaisista säilytysratkaisuista ja vinkkejä, kuinka uudistat kaappitilaasi. Nyt on aika aloittaa kevätsiivous!

Mistä aloitan?

Aloita operaatio esimerkiksi kurkkaamalla liinavaatevarastoosi tai vaatekaappiisi. Tarkista, että et säilytä mitään rikkinäistä tai sellaista, jota et oikeasti käytä tai tarvitse. Tämän jälkeen karsi kaikista muista tavaroista ne, joita sinä itse et tarvitse. Karsimalla kaiken ylimääräisen pois, jäljelle jää vain sinulle tärkeät ja iloa tuottavat tavarat.

Älä myöskään säilytä tavaraa ajatuksella ”Ehkä minä vielä joskus..” Hyvin usein nämä tavarat jäävät vain lojumaan tyhjän panttina hyllyille. Kun aloitat operaation, vie se heti kunnialla loppuun asti. Järjestele tavarat samalla oikeille paikoille lajeittain.

Pursuavatko hyllysi?

Mikään paikka ei ole ilo silmälle, jos se pursuaa tavarasta. Näppärillä ja helpoilla säilytysratkaisuilla saat kätevästi tavaran säilytettyä. Kiinteiden kaapistojen päällystöjä kannattaa hyödyntää erilaisilla säilytyslaatikoilla, jos tuntuu, että tavara ei millään mahdu niille varattuun tilaan. Sängynaluslaatikostot ovat oiva niksi säilyttää esimerkiksi liinavaatteita. Tämä tuo kaappeihisi jo huomattavasti lisää tilaa.

Hyödynnä mahdollisimman paljon erilaisia järjestelijöitä kaapeissasi. Niiden avulla tavaraa mahtuu jopa kaksin verroin enemmän. Ennen kaikkea tämä auttaa myös kaappisi sisältöä pysymään siistimpänä.

Niksit säilytykseen

Maustekaappi saattaa mennä sotkuiseksi hyvinkin nopeasti. Erilaiset irtopussit avautuvat ja sotkevat mausteet pitkin poikin. Laita mausteet omiin ilmatiiviisiin säilytyspurkkeihin niin kaappi pysyy järjestyksessä. Huomioi, että säilytyspurkkeihin kannattaa kirjata aineksien käyttöpäivämäärät.

Keittiön kaapiston järjestely saattaa tuntua hankalalta ja yleensä kaikki veitset sekä kauhat ovatkin keskenään sekaisin. Tiesitkö, että juuri veitset ja muut kodin terävät esineet voit laittaa esimerkiksi tyylikkääseen puulaatikkoon, joka on täytetty riisillä. Veitset pysyvät siinä pystyssä ja mikään ei pääse naarmuttumaan.

Tämän päivän sisustustyylissä suosittua ovat erilaiset korit, muun muassa rottingista ja heinästä valmistetut. Nämä sopivat vaikka olohuoneeseenkin ja toimivat erinomaisena säilytysratkaisuna. Kuten myös erilaiset penkit säilytysratkaisuilla!

Mikäli koet, että kodissasi on liian vähän kiinteitä kaapistoja, hyvänä sisustus ja säilytysratkaisuna toimivat lipastot. Kun lipasto on vetolaatikostollinen, on säilyttäminen järjestelmällisempää ja siistimpää.

Muista kierrättää

Tavarat, joita sinä itse et tarvitse, voit kierrättää. Internetistä löytyy monia eri sivustoja, joissa voit myydä sinulle käyttämätöntä tavaraa. Muista, että näitä tavaroita ei kannata hävittää roskiin, sillä toisen roska voi olla toisen aarre. Voit toki hyödyntää myös erilaisia kierrätyskeskuksia.

Reikäisiä lakanoita ja vaatteita ei suinkaan kannata hävittää roskiin, vaan nämä olisi hyvä myös kierrättää. Esimerkiksi monet vaateliikkeet ovat lähteneet kierrätykseen mukaan ja ottavat mielellään vastaan tekstiileitä, oli ne sitten ehjiä tai rikkinäisiä. Kierrättämällä nämä kauppaan, voit saada hyvitykseksi jopa alennussetelin kyseenomaiseen kauppaan.

Muuttaminen, erinomainen syy siivota

Elämäntilanteiden muuttuessa ihmiset muuttavat joko pienemmästä suurempaan tai suuremmasta pienempään uuteen kotiin. Tämä saattaa tuoda esille sen, että myös kaappitilan määrä muuttuu. Tällöin olisikin syytä tehdä kunnon puhdistuskuuri kodintavaroille. Toki puhdistuskuuri olisi syytä suorittaa muulloinkin, edes kerran vuodessa.

Nauti siivouksesta ja järjestelmällisestä kodista. Nyt jos koskaan myös sinä voit Konmarittaa!

Innokkaita siivoushetkiä,
markkinointisihteeri
Janita