Kevään 2024 sisustustrendit

Lumet sulavat ja ilmassa huokuu raikas keväinen tuoksu. Päivät pitenevät entisestään ja kodin sisään alkaa ikkunoista hehkumaan kirkkaita auringon säteitä. Tämä ihana keväinen fiilis nostattaa intoa sisustaa kotia keväisemmäksi. Ota tästä blogitekstistä itsellesi haltuun kevään 2024 kuumimmat sisustustrendit ja sisusta koti uuteen uskoon.

Neutraalit värit, kuten beige toimii tänäkin keväänä. Vaikka lehdistä on voinut lukea paljon puheenaihetta herättäneitä keskusteluita ”sad beige” tyylistä, sitä suositaan silti. Tämän lisäksi kevään kuumimpia värejä ovat kaikki mahdolliset korostusvärit. Esimerkiksi sähkönsininen, turkoosi, vihreä, violetti tai persikan eri sävyt. Nyt on siis lupa sisustaa hyödyntäen rohkeaa värien käyttöä!

Vinkki! Hyödynnä värien käytössä myös vastavärejä esimerkiksi juuri sähkönsinistä tai hillitympiä persikan sävyjä. Näin luot tyylikästä kontrastia sisustukseen.

Isoissa huonekaluissa vihreä värinä on toimivin, mutta jos se tuntuu liian uhkarohkealta, voit hyödyntää värejä niin koristetyynyissä, verhoissa kuin vilteissäkin. Muiden huonekalujen kuten sohvapöytien, lipastojen tai jakkaroiden väreissä keväällä 2024 suositaan perinteisen männyn sävyjä tai täysin materiaalina mäntyä.

Jos mietitään huonekalujen ja erilaisten sisustusesineiden muotoja, suositaan tässäkin runsautta. Sohva saa olla oikein muhkea ja selkeälinjainen, esineet kurvikkaita tai pyöreitä. Vinkki! Laita pyöreä peili pieneen eteiseen, se tuo tilan tunnetta ja sopii tämän hetken muotiin. Materiaalina esimerkiksi vilteissä tai matoissa käytetään nyt bukleepintaa. Myös erilaisilla näyttävillä kuoseilla saat luotua kotiin raikkautta ja energiaa.

Vinkki! Haluaisitko ripustaa seinällesi taulun, mutta et löydä mielestä? Osta kaupasta pieni pala haluamaasi tapettia ja laita se kehyksiin.

DIY eli do it yourself esineet ovat nyt kovassa suosiossa ja suosio vain kasvaa. Anna siis vain mielikuvituksen olla rajana ja keksi omanlaisia, hienoja kodikkaita sisustuselementtejä!

Vinkki! Onko sinulla kotona muutamia edullisia astioita, joita et käytä tai haluat niille uuden ulkomuodon? Nappaa tästä idea DIY kulhon tuunaukseen. Tarvitset vain yhden isomman soppakulhon ja pienemmän kulhon. Käännä pieni kulho pohja edellä ylöspäin. Laita pohjaan kuumaliimaa. Kuumaliiman päälle sujauta isompi soppakulho oikein päin päälle. Lopputuloksena sinulla on muodikas tarjoiluastia, johon laitat niin herkkuja tai istutat vaikka kukkia!

Kevään 2024 sisustuksessa eritoten näkyy japandi, eli japanilainen harmonia. Se luo kotiin ylellisyyttä ja rauhoittaa. Japandi-tyyli on seesteistä, joten sen keskiössä näkyykin aiheena luonto ja aidot materiaalit. Sisustuksessa lisäksi huomioidaan minimalistisuus. Hyödynnä japandi-sisustuksessa selkeälinjaisia esineitä ja huonekaluja, jotta luot tasapainoa ja sisustus pysyy mahdollisimman yksinkertaisena. Japandin värimaailma koostuu vaaleista, tummista ja luonnon eri sävyistä. Jos käytät puuta sisustuksessa, pidä se mahdollisimman neutraalina. Voit korostaa vaaleaa puuta esimerkiksi tummilla yhdistelmillä. Valaisimissa tai muissa koriste-esineissä kannattaa hyödyntää riisipaperia, joka tuo hempeyttä ja rauhallisuutta.

Hyödynnä siis sisustuksessa paljoutta, erilaisia muotoja, värejä ja suosi maanläheisiä huonekaluja. Ole rohkea ja sisusta runsaasti!

Sisustusterveisin,
markkinointisihteeri
Janita