Katsaus menneeseen ja kurkkaus tulevaan vuoteen

Niin se vuosi on vaihtunut ja nyt eletäänkin jo vuotta 2023. Tuntuu, että edellinen vuosi meni ihan silmän räpäyksessä ohi, vaikka sen aikana tapahtuikin paljon kaikkea. Maailmalla pyörinyt Covid-19-pandemia laantui sen verran, että ihmisten arki ainakin joltakin osin on normalisoitunut. Toki sen myötä etätyöt ja hybridimallit ovat tulleet eri työpaikoille jäädäkseen. Viime vuoden suurin huolenaihe on varmasti ollut Ukrainan tilanne. On sitä tapahtunut paljon kaikkea ihanaakin ja myös meillä TVA:lla on ollut muutoksia. Tässä blogitekstissä otetaan katsaus menneeseen ja kurkataan, mitä vuosi 2023 tuo tullessaan.

Vuosi 2022

Tiilikentänpolku 2

Tiilikentänpolulle Kalevaan valmistui upea uudiskohde huippusijainnille, aivan palvelujen ytimeen. Kahdeksankerroksisesta kiinteistöstä tuli osa uutta Kalevankulman korttelia. Talossa on 47 asuntoa, kooltaan 33–75,5 neliötä. Useimmissa kodeissa on lasitetut parvekkeet ja osassa myös oma sauna. Uudet asukkaat pääsivät muuttamaan koteihinsa kesäkuun lopussa.

Uusia työntekijöitä

TVA:lla aloitti viime vuonna neljä uutta työntekijää: isännöitsijä Asko Nieminen, vuokraneuvottelija Jonatan Sillanaukee, projektipäällikkö Sami Uusi-Niemi sekä vuokraneuvottelija Tiina Kaitainen.

Asko Niemisen toimenkuvaan sisältyvät isännöinnin tehtävien lisäksi huoltoyhtiöiden ja siivousliikkeiden toiminnan ohjaus ja valvonta. Pyrin olemaan helposti lähestyttävä isännöitsijä – Asko toteaa.

Jonatan Sillanaukee on omien sanojensa mukaan energinen ihmispersoona ja hän ilahtuu, kun voi auttaa. Jonatan toimii vuokraneuvottelijana ja hänen työpäivänsä kuluvat asiakaspalvelussa sekä asuntonäyttöjä ja asuntojen ennakkotarkastuksia tehden.

Projektipäällikkö Sami Uusi-Niemi ei työskentele suoraan asukkaiden kanssa, mutta hänetkin voi tavata kiinteistöillä. Hänen tehtäviinsä kuuluu esimerkiksi kohteidemme korjaustarpeiden kartoitusta ja suunnittelua sekä korjaushankkeiden rakennuttamista ja niiden työmaavalvontaa.

Tiina Kaitainen aloitti heinäkuun lopussa työt TVA:n vuokraus- ja asiakaspalvelutiimissä. Tiinaan voi törmätä niin sähköposti- ja puhelinneuvonnassa, asiakaspalvelussa kuin asuntonäytöillä TVA:n kohteissa. Tiina tykkää olla asiakkaiden kanssa tekemisissä, joten hän ilmoittautuukin usein asiakaspalvelutiskille silloin kun ei ole asuntonäyttöjä, Tiina kertoo hymyillen.

Pysäköinti hoituu eParkingin kautta

Otimme käyttöön eParking-palvelun, jota kautta TVA:n pysäköintipaikkojen vuokraus hoidetaan nykyisin. Autopaikka siis vuokrataan ja maksetaan sähköisessä eParkingin pysäköinninhallintajärjestelmässä. Yhteistyö eParkingin kanssa on osana muita sähköisiä palveluitamme. Autopaikan vuokraaminen ja ajantasaisen paikkatilanteen seuranta on nyt asukkaille vaivattomampaa, sillä se hoituu helposti eParking-sovelluksen kautta.

Ajan Lukko palvelee kaikissa avainasioissa

Huhtikuussa 2022 TVA:n avainhallinnan yhteistyökumppanina aloitti tamperelainen Ajan Lukko Oy. Se vastaa koko avainhallinnasta, niin avainten noudoista, palautuksista kuin lisäavaimistakin.

Sähköiset palautekyselyt asukkaille

Otimme käyttöömme kiinteistöhallintajärjestelmän kautta asukkaille lähetettävät palautekyselyt. Ensisijaisesti kännykkään lähetettävät kyselyt ovat lyhyitä ja niihin voi vastata helposti ja nopeasti älypuhelimella. Kyselyitä lähetetään sisään- ja ulosmuuttaville asukkaille sekä vikailmoituksen huoltoilmoituksesta. Lisäksi ohjelmasta lähetetään asiakastyytyväisyyskysely, joka menee asukkaille porrastetusti kerran vuodessa. Kysely ei siis tule kaikille samaan aikaan. Tyytyväiset asukkaat ovat TVA:n tärkein tavoite. Siksi haluamme kuulla mitä mieltä asukkaat ovat palveluista, jotta niitä voidaan kehittää aina vain paremmiksi.

Tarjouksen sähköinen hyväksyminen

Kehitimme sähköisiä palveluitamme entisestäänkin, sillä otimme käyttöön myös asuntotarjouksen sähköisen hyväksymisen. Kun asiakas saa asuntotarjouksen, on tarjouksessa linkki, josta hän pääsee suoraan hyväksymään tai hylkäämään asuntotarjouksen. Kuinka näppärää!

Kivra tuo TVA:n puhelimeesi

Viime vuonna otimme käyttöön myös digipostipalvelu Kivran. Se on vuokranmaksuun sopiva kanava, johon saat viestimme ja jossa säilytät sähköiset kuitit ja kirjeet ympäristöä säästäen.

Olosuhdeanturit asuntoihin

TVA:n kaikkiin asuntoihin asennettiin olosuhdeanturit kevääseen 2022 mennessä. Antureilla tarkkaillaan huoneilman lämpötilaa ja suhteellista kosteutta. Anturit tallentavat tietoja, TVA seuraa lukemia etänä, analysoi kertyvän datan ja toimii energiansäästöä ajatellen. Näin saamme tavoiteltua samaa lämpötilaa kaikkiin asuntoihin lämmityskauden aikana.

Asukastapahtuma

Viime vuonna saimme järjestettyä asukkaille asukasillan. Asukasiltaa vietettiin 26.10.2022 Finnkino Plevnassa Punttikomedian parissa. Tarjolla oli herkkuja ja iloista aikaa yhdessä asukkaiden kanssa.

Viime vuonna siis riitti tapahtumaa, jos jonkinmoista. Kurkataan seuraavaksi, mitä tuleva vuosi on tuomassa mukanaan!

Vuosi 2023

Niemenrannan puistokatu 4

Uudelle Niemenrannan asuinalueelle rakennetaan TVA:n uudiskohdetta. Kohteeseen valmistuu yhteensä 45 vuokrakotia, jotka sijoittuvat upeiden ulkoilumaastojen ja Näsijärven tuntumaan. Valikoimaa riittää pienemmistä kaksioista perheasuntoihin. Terassi tai lasitettu parveke tuo lisää viihtyisää asuintilaa osaan asunnoista, ja joihinkin tulee ranskalainen parveke. Osassa asuntoja on jopa kaksi lasitettua parveketta eri ilman suuntiin! Kohde valmistuu 1.4.2023.

Sähköiset palvelut

Edelleen kehitämme sähköisiä palveluitamme nykyaikaisempaan suuntaan. Uusimpana palveluna otimme viime viikolla käyttöön asukkaan sähköisen sisäänmuuttotarkastuksen. Tämä helpottaa asukkaan tarkastuslomakkeen täyttämistä. Sisäänmuuttotarkastuksen pääsee täyttämään Oma TVA- palvelun kautta sopimuksen alkaessa.

Asukastapahtuma

Suunnittelemme jo ensi vuoden asukastapahtumaa innolla. Se mitä se tulee pitää sisällään, selviää myöhemmin.

Asukastoiminta

Virittelemme asukastoimintaa kaikkiin taloihimme. Haluamme tukea asukkaiden toimintaa ja kerätä talojen edustajista joukon, joka kehittää asumista ja asukastoimintaa yhdessä meidän kanssamme. Ensimmäinen asukasyhteistyön TVA-ilta on ensi kuussa.

Uusia työntekijöitä

Heti vuoden alusta olemme saaneet henkilökuntaamme kaksi uutta jäsentä.

Hanna Mäntynen aloitti vuokraneuvottelijana vuokraus- ja asiakaspalvelutiimissämme. Hän on iloinen ja sosiaalinen sekä valmiina palvelemaan asiakkaita. Hänet voi nähdä myös asuntonäytöillä!

Helmiina Isokangas aloitti markkinointiassistenttina. Helmiinan käden jälkeä pääsee seuraamaan meidän sosiaalisessa mediassamme ja lukemaan jo hänen kirjoittamaa blogitekstiä ensi kuussa. Allekirjoittanut jää itse äitiysvapaalle ja palaa sorvin ääreen myöhemmin.

Ihanaa vuotta 2023,
markkinointisihteeri
Janita