Karvaiset kaverimme

Tiesithän, että TVA:lle ovat tervetulleita myös karvaiset kaverisi. Ovathan lemmikit kuitenkin perheenjäseniä, jotka ilahduttavat meitä arjen tohinoissa.

Yleensä ajatellaan, että lemmikit koostuvat kissoista ja koirista. Kuitenkin lemmikki voi olla myös vaikka matelija, jyrsijä, kala tai lintu. Oli siis lemmikkisi käärme tai kissa, se on yhtä arvokas ja tärkeä.

Lemmikin omistaminen voi olla välillä jopa hieman haasteellista. Kiinteistöt koostuvat erilaisista asujista ja heidän näkemyksistään. Tässä on meidän vinkit sopuisaan asumiseen lemmikit huomioiden.

Kuinka ulkoilutan lemmikkiäni

Pidäthän huoneistojen ja kiinteistöjen ulkopuolella lemmikkisi kytkettynä. Huomioithan muut kulkijat ja pidät lemmikkisi tarpeeksi lähellä, mikäli ympäristössä on muuta kevyttä liikennettä. Ethän myöskään ulkoiluta lemmikkiäsi lasten leikkipaikoilla ja niiden välittömässä läheisyydessä. Mikäli lemmikkisi tuottaa jätöksiä kiinteistön alueella, kerääthän ne pois.

Kissojen vessat

Ethän sinäkään haluaisi asioida epäsiistissä vessassa. Miksipä siis kissatkaan haluaisivat. Pitämällä hiekka-astian siistinä, kissasi voi luottaa, että sillä on puhdas paikka tehdä tarpeensa. Muista, että kissat ovat todella siistejä, jotka omistavat jopa kaksi kertaa kehittyneemmän hajuaistin kuin ihmisillä. Pidäthän siis hiekka-astiat siistinä.

Miten ja kuinka useasti puhdistan hiekka-astian

Puhdistathan hiekka-astian päivittäin poistamalla kiinteät jätteet ja lisäämällä hiekkaa virtsapaakkujen tilalle. Kokonaisuudessaan hiekka tulee vaihtaa viikoittain. Mikäli et pysty siivoamaan astiaa näin useasti, tulee kissoille varata toinen astia. Muistathan myös desinfioida hiekka-astian säännöllisesti, mikä poistaa epämiellyttävää hajua.

Näin vältät ikävät hajut omassa asunnossasi ja hajujen kulkeutumisen naapurustoon.

Lemmikkinä terraarioeläin

Mikäli sinulla on lemmikkinä matelija, on erittäin tärkeää huolehtia terraarion hygieniasta, oikeasta kosteuden määrästä ja lämpötilasta. Ensisijaisen tärkeää on myös huolehtia, että terraariot ovat ehjiä eikä ole mahdollisuutta, että lemmikkisi pääsisi karkuun. Mikäli kuitenkin näin pääsisi käymään, on ensisijaisen tärkeää tiedottaa tapahtuneesta vuokranantajaasi ja naapureitasi.

Lemmikin totuttaminen uuteen ympäristöön

Oli sitten kyseessä pentu tai aikuinen lemmikki, jokainen reagoi varmasti elämäntilanteiden muutoksiin. Alkuun voi olla haukkuherkkyyttä, mikä on ymmärrettävää. Tästä ei saa kuitenkaan aiheutua liian suurta häiriötä talon muille asukkaille sekä hiljaisuusaikaa pitäisi pystyä noudattamaan.

Hyviä vinkkejä on esimerkiksi laittaa oveen ”ei ilmaisjakelua” tarra, joita on saatavilla myös TVA:lta. Tämä rauhoittaa lemmikkisi yksinoloa kotona. On myös suositeltavaa jättää alkuvaiheessa lemmikki vain rajatulle alueelle muutettuasi uuteen kotiin tai otettuasi pennun. Lemmikin ollessa rajatulla alueella, hän kokee olonsa turvallisemmaksi. Väliovi on myös hyvä sulkea, jotta käytävän äänet eivät kantaudu asuntoon.

Lemmikkien hyvinvointi

Riittävä ulkoilu, aktivointi, lepo ja ravinto pitävät karvaisen kaverisi tyytyväisenä. Mikäli näistä huolimatta lemmikkisi pääsee aiheuttamaan vahinkoa asunnossasi, on vuokralaisen korvattava tästä aiheutuneet vahingot. Elämässä sattuu ja tapahtuu, joten ylimääräinen stressi kannattaa kuitenkin jättää pois.

Myös me TVA:lla nautimme ihanista karvaisista kavereistamme, joten pidetään heistä yhdessä hyvää huolta.

Syysterveisin
markkinointisihteerit
Janita & Annina

Kurkkaa vielä TVA:n kotitiimin karvaiset kaverit alhaalta!