Huolehdi lemmikkisi jätösten keräämisestä

Viime vuoden puolella julkaisimme blogitekstin karvaisista kavereistamme, josta löydät vinkkejä lemmikin hoitoon sisätiloissa. Kuitenkaan lemmikin hoitamista ja siitä aiheutuvia tehtäviä ei saa unohtaa kodin ulkopuolellakaan. Tästä blogitekstistä pääset lukemaan, miksi esimerkiksi lemmikkisi jätösten kerääminen pihalla on tärkeää. Säilytetään sopuisa asuminen lemmikit huomioiden, sillä TVA:lle lemmikit ovat aina tervetulleita.

Kuinka ulkoilutan lemmikkiäni

Pidäthän huoneistojen ja kiinteistöjen ulkopuolella lemmikkisi kytkettynä. Huomioithan muut kulkijat ja pidät lemmikkisi tarpeeksi lähellä, mikäli ympäristössä on muuta kevyttä liikennettä. Ethän myöskään ulkoiluta lemmikkiäsi lasten leikkipaikoilla ja niiden välittömässä läheisyydessä. Mikäli lemmikkisi tuottaa jätöksiä kiinteistön alueella, kerääthän ne pois.

Jätösten kerääminen kiinteistön alueella

Ethän jätä lemmikkisi jätöksiä keräämättä, vaan ole vastuullinen ja kiikuta koirankakkapussi roska-astiaan. Tiesitkö, että järjestyslain mukaan koirien jätökset on kerättävä taajamien hoidetuilla alueilla, joilla tarkoitetaan kuntien ylläpitämiä ja yksityishenkilöiden hoitamia alueita. Myös poliisilla on oikeus sakottaa koiran omistajaa, jos hän jättää jätöksen keräämättä edellä mainituilla alueilla.

Keräämättä jätetty uloste voi aiheuttaa myös terveysongelmia koirille. Koirat saattavat saada suolinkaisia, tauteja, viruksia, bakteereita tai esimerkiksi sisäloisia. Ajattele siis myös muita karvaisia kavereita ja pussita jätös.

Keräämällä jätökset heti pois, ajattelet myös naapureitasi ja säilytät naapuruussovun. Jokainen meistä on erilainen ja kaikki eivät ajattele pihalla lojuvia jätöksiä positiivisesti. Voit saada päällesi vihaisia katseita, ilkeitä kommentteja ja ärtymystä. Myös pihalla leikkivät lapset saattavat saada bakteereita keräämättä jätetyistä jätöksistä. Koiran jätöksen kerääminen on pieni vaiva siihen nähden, että saat ihanat ja tyytyväiset naapurit, pidät oman ja muut koirat terveinä sekä ennen kaikkea pidät luonnon puhtaana.

Kerää roska päivässä

Ole vastuullinen lemmikin omistaja ja kiikuta kakkapussi suoraan roskiin. Näin olet ihana naapuri ja teet koko piha-alueesta paljon viihtyisämmän. Tämän tekstin myötä haluammekin haastaa teidät kaikki lukijat kantamaan ylimääräisiä koirankakkapusseja tai muita roskapusseja mukanasi. Jos huomaat ulkoillessasi, että joku on unohtanut koirankakkapussit kotiin eikä tämän vuoksi kerää lemmikkinsä jätöksiä, tarjoa hänelle omaasi. Tartu tähän tempaukseen kerää roska päivässä ajatuksella! Muista, että voit kerätä myös minkä tahansa muunkin roskan. Pienillä teoilla on suuri merkitys.

Ajatellaan myös toistemme viihtyisyyttä,
markkinointisihteeri
Janita

Lähteet:
https://www.kaleva.fi/kennelliitto-muistuttaa-koiranomistajia-koirankakk/1749244
https://www.kennelliitto.fi/koiran-omistaminen/koiriin-liittyva-lainsaadanto