DIY – joululahjat

Vuodet vierivät niin nopeaa vauhtia eteenpäin, että ensi kuussa on taas joulu! Pian saa alkaa miettiä jo lahjoja, tai osa varmasti on jo aloittanutkin pohdinnan. Miltä kuulostaisi, jos tänä vuonna unohdettaisiin kaikki kaupalliset lahjat ja panostettaisiin itsetehtyihin lahjoihin. Näissä lahjoissa on enemmän tunnearvoa ja ne tuottavat mielihyvää myös lahjantekijälle. Ennen kaikkea itsetehdyt lahjat tehdään helposti kierrättämällä vanhaa ja näin ollen lahjat ovat ekologisia. Myös TVA:n henkilökunta ottaa neuvosta vaarin, sillä olemmehan me ympäristövastuullinen vuokranantaja ja toimimme aina ympäristön kannalta parhaalla mahdollisella tavalla. Olisiko näistä kahdeksasta vinkistä sinulle jokin mieleinen idea, minkä haluaisit toteuttaa?

Itse tehdyt avaimenperät

Tämä on loistava idea jokaiselle, sillä avaimien täytyy aina pysyä visusti tallessa. Jos sinulla on esimerkiksi ylimääräiseksi jäänyt vanha nahkainen vyö, hyödynnä sitä. Leikkaa nahasta sopivia paloja ja voit vaikka muotoillakin niitä. Taita nahan pala kaksin kerroin ja kiinnitä ne yhteen esimerkiksi lyötävillä niiteillä. Sitten vain sujauttaa avaimenperään kierrerenkaan, mihin avaimet saa näppärästi kiinni. Piirrä, tee kuvia tai tee vaikka omistuskirjoitus nahkaan.

Kierrekynttilät

Kierrekynttilät villitsevät nyt somessa ja jokainen meistä haluaisi varmasti kokeilla niiden tekemistä. Onko sinulla kaapissasi kasapäin perus kruunukynttilöitä, mitä et itse polta? Tee niistä toiselle kaunis joululahja. Kynttilöistä saat helposti tehtyä persoonallisia. Kurkkaa ohjeet kierrekynttilöiden tekoon Kotilieden artikkelista.

Neulo lahja

Onko sinulla paljon kaapissasi lankaa tai jämälankoja? Neulo näistä lahjaksi esimerkiksi moniväriset villasukat tai lapaset. Jokainen arvostaa asusteita, jotka ovat täysin uniikkeja.

Kokeile solmuvärjäystä

Joko olet kokeillut solmuvärjäystä? Tämä näkyi ehkä enimmäkseen 90-luvun vaatteissa hittinä, mutta nyt se on noussut taas uuteen suosioon. Hyödynnä tähän esimerkiksi vanhaa valkoista tyynyliinaasi. Kääri tyynyliina mytyksi ja sido se kuminauhoilla. Tee väriliuos tekstiiliväristä ja kaada se hiljalleen tekstiilin päälle. Odota tämän jälkeen noin kolme tuntia, jotta väriaine ehtii imeytymään. Pese tekstiiliä tämän jälkeen niin kauan kuin väriä ei enää irtoa. Anna tekstiilin kuivua ja sitten sinulla on valmis omatekoinen kaunis lahja.

Tee itse koristellut astiat

Jokaisen kaapissa on varmasti joitain astioita, jotka vain lojuvat kaapin perällä. Ota projektiin mukaan vaikka lautanen tai muki. Piirrä itse kuviota, kirjoita tai mitä vain haluat lahjansaajalle osoittaa. Käytä tekemisessä posliinitussia.

Aineeton lahja

Anna lahjaksi itse tehty lahjakortti. Kuten elämys, hemmotteluhetki tai yllätys, jota lahjansaaja joutuu vielä odottamaan. Miksi et antaisi lahjaksi yhteistä aikaakin.

Koosta lahjakori

Koosta lahjaksi lahjakori. Laita koriin kaikkia arkisia asioita, kuten kahvia, hoitavia shampoita tai herkkuja. Ihana idea, joka tulee varmasti tarpeeseen.

Leivo makeaa tai suolaista

Leivo esimerkiksi ihana piirakka, vaikka syksynä poimituista marjoista. Lahjansaaja on varmasti iloinen ja lahja tulee heti käyttöön.

Tuleeko sinulla mieleen jokin muu ihana idea, mikä on helppo toteuttaa? Jaa omat vinkkisi blogiin kommentoimalla.

Iloista marraskuuta!
markkinointisihteeri
Janita

Lähde: 
https://kotiliesi.fi/juhlat/joulu/diy-kierrekynttilat-katso-ohje/