Avaimeni on hukassa, mitä teen?

Tiedät varmasti sen tunteen, kun avaimia ei löydykään laukusta tai sieltä mihin ne viimeksi luulit laittavasi. Sydän jättää yhden lyönnin välistä ja iskee paniikki. Jos avaimia ei löydy ollenkaan, on aina syytä tietää, mitä pitää tehdä ja millaisessa tilanteessa. Kokosimme tähän blogitekstiin ohjeita, kuinka toimia avainten ollessa kadoksissa.  

Unohtuiko avain kotiin? 

Ei hätää, kiinteistön huoltoyhtiö auttaa sinua pinteessä. Löydät rappukäytävästä kiinteistön huoltoyhtiön yhteystiedot, joka vastaa ovenavauspalvelusta. Muistathan, että oven avauttaminen on aina maksullista. Oven avauttamisen hinta riippuu myös kellonajasta ja päivästä, esimerkiksi viikonloppuna kustannus on arvokkaampaa kuin arkena klo 7–16 välillä.  

Mikäli myös ulko-ovi on lukittuna, jolloin sinulla ei ole mahdollista päästä kurkkaamaan yhteystietoja rappukäytävästä, voit ottaa näppärät sähköiset palvelumme käyttöön. Kirjaudu Oma TVA palveluun, josta heti jo aloitussivulta näet yhteystiedot tiilen. Tiilestä löydät kaikki tarvitsemasi yhteystiedot, myös kiinteistön huoltoyhtiön tiedot. 

Olethan tietoinen siitä, että huoltoyhtiöllä ei ole oikeutta avata ovea, jos et asu kodissa ja tietojasi ei löydy järjestelmästä.

Avaimeni on kadonnut 

Jos avaimesi katoaa, kerro asiasta välittömästi TVA:lle. Voit tehdä myös sähköisen vikailmoitus kadonneesta avaimesta. Tämäkin onnistuu Oma TVA- palvelun kautta. Kirjoita vikailmoituskenttään katoamisen syy ja haluatko tilata uuden avaimen. Avaimet pitää pitää aina visusti tallessa, eikä kannata unohtaa, että asiakas on korvausvelvollinen kadonneista avaimista.  

Jos kävisi niin ikävästi, että avaimet ovat esimerkiksi laukussa ja laukku varastetaan, tässä tapauksessa uudelleen sarjoituskin on tarpeen. Kotisivuiltamme löytyy asukaslaskutushinnasto, jossa on kustannukset eri avaimista ja sarjoituksista.  

Älykkäät avaimet 

Älykkäät avaimet ovat nykypäivää ja niihin pyritään siirtymään koko ajan entistä enemmän. Myös meillä on jo monessa kohteessa käytössä digitaalinen iLOQ-lukitusjärjestelmä. ILOQ-avaimet eroavat perusavaimista täysin, sillä ne käyttävät oven avaukseen sähköenergiaa, joka syntyy avaimen työntöliikkeestä. Avaimia hallitaan erillisellä ohjelmistolla ja jokaisen avaimen pääsyoikeuksiin voidaan vaikuttaa sähköisesti.  

Näissä avaimissa parasta on se, että jos avain katoaa, se voidaan sulkea ohjelmiston avulla eikä myöskään lukkojen uudelleen sarjoittamista tarvita. Lisäksi iLOQ-avaimissa on digitaalinen salaus, joka takaa sen, että avaimia ei voida kopioida luvatta.  

Haluan lisäavaimia 

Lisäavaimia voit tilata itsellesi kätevästi myös sähköisen vikailmoituksen avulla. Kirjoita vikailmoituskenttään syy ja montako lisäavainta tarvitaan. Tiesithän, että erikokoisiin asuntoihin kuuluu eri määrä avaimia. 

Pidetään avaimet visusti tallessa ja muista aina ilmoittaa TVA:lle välittömästi kadonneista avaimista.

markkinointisihteeri
Janita