Aktiviteetteja loppuvuoteen kotiin ja kaupungille

Vuoden loppupuolisko tuo mukanaan tunnelmallisia juhlapyhiä, viileneviä säitä ja koti-iltoja. Aktiviteetteja ja mielekästä puuhaa kaipaavat niin rennot kotoilijat kuin kaupungin sykkeestä nauttivat seikkailijat. Tähän blogikirjoitukseen olemme keränneet 7 hauskaa aktiviteettia kotiin sekä kaupungille. Listasta löydät yhteistä puuhaa koko perheelle sekä ajanviettoa aikuisempaan makuun! 

1. Valmistaudu juhlakauteen tee se itse –lahjoilla 

Marraskuussa on loistava aika aloittaa tee se itse –joululahjojen tai pikkujoulumuistamisten puuhastelu yhdessä puolison, kaveriporukan tai lasten kanssa. Voit neuloa, askarrella tai vaikkapa maalata lahjan, joka on varmasti persoonallinen ja käsintehty. Lahjan ei kuitenkaan aina tarvitse vaatia näppäriä kädentaitoja. Oiva valinta on esimerkiksi ruokalahjat, jotka valmistuvat hetkessä kodin perusraaka-aineista. Kokeile valmistaa esimerkiksi helppo sitruunasuola tai rapeita, karamellisoituja pähkinöitä. 

2. Kiinnostu kulttuurista

Tampere on loistava kaupunki kulttuurin tutkimiseen. Taiteen ystävä löytää Tampereelta useita gallerioita sekä taidemuseoita aivan keskustan tuntumasta. Yksi tunnetuimmista Tampereen taidemuseoista on Sara Hildénin taidemuseo, jonka kansainvälisesti merkittävistä näyttelyistä löytyy ihailtavaa monenlaiseen makuun. Lapsiakaan ei unohdeta, sillä esimerkiksi Sorsapuistossa sijaitseva maailman ainoa Muumimuseo saa hymyn pikkuväen huulille. 

Myös teatterin ystävää onnistaa, sillä Tampereella pääset katsomaan suurilta estradeilta sekä kodikkaammilta näyttämöiltä taidokkaita esityksiä. Tarjontaa löytyy komediasta draamaan ja musikaaleista tanssitaiteeseen. Lapsille suunnattuja teatteriesityksiä tarjoaa etenkin Ahaa Teatteri ja nukketeatterin saloihin ohjaa Teatteri Mukamas. 

Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere Oy

3. Ihaile valoja

Tampereen Valoviikot kutsuvat kaupunkilaiset ihailemaan valokuvioita ja -kokonaisuuksia. Valoviikkojen aikana keskusta-alueella voit nauttia valoinstallaatioista etenkin illan hämärtyessä. Mukava tapa viettää viilenevä ilta on tehdä rento kävely keskustassa. Aloita valojen ihailu esimerkiksi Tampereen yliopistolta ja kävele Yliopistonkatua kohti rautatieasemaa ja Hämeenkatua. Poikkea Hämeenkadulta Satakunnansillalle, ohi Konsulinsaaren ja edelleen kohti Tallipihaa sekä Hämeenpuistoa. Kävelyn lopuksi voit piipahtaa lämmittelemään esimerkiksi höyryävälle kahville, teelle tai vaikka glögille. Tämä aktiviteetti sopii niin lapsille kuin aikuisille. 

4. Koko perheen elokuvamaraton

Mikä sen parempaa kuin käpertyä sohvan nurkkaan pehmoisen viltin alle katsomaan lempielokuvia yhdessä perheen kanssa! Kotoisan leffaillan kruunaa tietysti maukkaat leffaherkut. Valitse naposteltavat leffan teeman mukaan ja tee illasta entistä hauskempi. Esimerkiksi Nalle Puh –elokuvan kaveriksi sopivat hunajaiset kaurakeksit. Leffan ja siihen sopivat herkut voit ideoida yhdessä perheen kanssa. Samalla voitte miettiä jo seuraavankin leffaillan teeman. 

5. Piipahda paikallisissa tapahtumissa

Kaivatessasi aikaa kaupungin sykkeessä kannattaa kotoa suunnata paikallisiin tapahtumiin. Tampere tarjoaa loistavia tapahtumia niin pieniä kuin suuria sekä arkena että viikonloppuna. Tampereella pääsee nauttimaan myös laajasti erilaisista ilmaistapahtumista esimerkiksi konserteista, museoiden yleisöopastuksista, sekä runo-, laulu- ja harrasteilloista. Myös lapsille suunnattua ohjelmaa on tarjolla runsaasti. Tutustu vaikkapa satuiltoihin, lastenkerhoihin sekä lapsille suunnattuihin näyttelyihin. 

6. Rauhallista ajanvietettä

Yllättikö hiljainen vapaailta kotona, mutta jotain olisi silti kiva puuhastella? Mukavaa, rauhallista ja jopa mieltä rauhoittavaa ajanvietettä ovat värityskirjojen värittely. Värityskirjoja löytyy nykyään paljon erilaisia ja lapsien lisäksi niitä tehdään myös aikuisille! Valitse siis mielenkiintoinen kuva, kauniit värit ja nautiskele rauhallisesta värittelystä. 

Värittelyn lisäksi rauhaa ja silmäniloa voi löytää myös palapelien rakentamisesta. Vaihtoehtoja on runsaasti aina helpoimmista muutaman sadan palan pienehköistä kuvista suurempiin useiden tuhansien palojen peleihin. Palapelien kuvitukset ovat myös kauniita katsella ja aiheita löytyy laidasta laitaan muun muassa maisemista, harrasteteemoihin ja taiteeseen. 

7. Hetket läheisten kanssa

Etenkin juhlapyhien lähestyessä on ihana kutsua läheisiä viettämään laatuaikaa yhdessä. Järjestä esimerkiksi herkullinen brunssi perheen kesken, vauhdikas lautapeli-ilta ystävien kanssa, yhteinen ulkoiluretki lasten tahtiin tai arkea piristävä kahvihetki puolison kanssa. Yhdessä vietetyt hetket ovat tärkeitä ja niistä nauttivat niin lapset kuin aikuiset.  Aina ei tarvita edes suurempia suunnitelmia, tärkeintä on olla läsnä hetkessä! 

Inspiraatiota loppuvuoteen toivottaen, 
markkinointiassistentti
Helmiina