Asunnon hakeminen ja vastaanottaminen

Asuntohakemuksen voit jättää sähköisesti kotisivuillamme.

Asuntohakemus on voimassa kolme (3kk). Kun olet täyttänyt asuntohakemuksen ja antanut sähköpostiosoitteesi, tulet saamaan vahvistusviestin siitä, että olemme vastaanottaneet hakemuksesi.

Voit muokata ja uudistaa hakemustasi täältä.

Kun asuntohakemuksesi on menossa vanhaksi eli 3kk on tulossa täyteen viime hakemuksen täyttämisestä, tulet saamaan tästä muistutus sähköpostin. Tässä viestissä on mukana linkki, josta voit uusia hakemuksesi suoraan. Uusi sähköpostiviesti kertoo uuden hakemuksen voimassaoloajan. Uusimatta jätetty hakemus poistuu järjestelmästämme.

Jos olet laittanut asiointikieleksesi englannin, tulet saamaan kaikki viestit englanninkielisenä

Asukkaat valitaan asuntohakemuksen perusteella. Joidenkin TVA:n kohteiden vuokrauksessa noudatetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARAn asukasvalintakriteereitä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että asukkaiden valinta perustuu sosiaaliseen tarkoituksenmukaisuuteen ja taloudelliseen tarpeeseen, joita arvioidaan hakijan asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella. Vuokrasopimuksen tekemisen ehtona on, että asuntoon muuttaa vain hakemuksella mainitut henkilöt.

Tarkistamme luottotiedot jokaiselta täysi-ikäiseltä asunnonhakijalta vuokrauskäytäntömme mukaisesti Suomen asiakastieto Oy:n rekisteristä sekä osoitetietojen oikeellisuuden ja asumishistorian väestörekisteristä. Mahdolliset maksuhäiriömerkinnät eivät välttämättä ole este asunnon saannille, mutta voivat vaikuttaa vakuuden määrään ja vuokrasopimuksen muotoon.

Vapaita ja vapautuvia kohteitamme löytyy verkkosivuiltamme. Huomioithan, että asunnot on saatettu jo tarjota eteenpäin. Asuntojen tarjoaminen aloitetaan, kun saamme irtisanomisilmoituksen. Kun tarjouksemme hyväksytään, kohde poistuu sivuiltamme.

Asuntotarjousta tehdessämme, tavoittelemme hakijaa puhelimitse. Asuntotarjous lähetetään tämän jälkeen joko kirjeenä tai sähköpostitse. Mikäli emme ole saaneet sinua puhelimitse kiinni, lähetämme vielä tekstiviestin, jotta tiedät lähetetystä asuntotarjouksesta.

Asuntotarjouksessa ilmoitetaan tarjouksen voimassaoloaika. Mikäli emme saa vastausta määräaikaan mennessä, poistamme hakemuksen järjestelmästämme. Meille tulee siis ilmoittaa myös kielteinenkin päätös asuntotarjouksesta, jotta hakemus pysyy voimassa ja voimme jatkossa tarjota paremmin hakuehtoja vastaavaa asuntoa.

Mikäli hakija vastaanottaa tarjotun asunnon, annetaan tarvittavat tiedot vuokravakuuden toimittamista varten. Vuokravakuus on maksettava tai toimitettava Kelan / sosiaalitoimen päätös vuokravakuudesta 7 vrk kuluessa tarjouksen hyväksymisestä. Vakuusmaksun suorituksen jälkeen sopimus on sitova ja peruutuksesta perimme 1 kk vuokraa vastaavan korvauksen, kuitenkin enintään vakuusmaksun suuruisen. Mikäli vakuutta ei suoriteta eräpäivään mennessä, tarjous raukeaa.

Mikäli muutat Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARAn asukasvalintakriteereitä noudattamaan kohteeseen, on sinun toimitettava meille tarvittavat liitteet ennen sopimuksen allekirjoitusta. Toimitettavat liitteet löydät nettisivuiltamme kohdasta hakemuksen liitteet.