Asunnon hakeminen ja vastaanottaminen

Asuntohakemuksen voit jättää sähköisesti kotisivuillamme. Asuntohakemuksen voi tulla täyttämään myös sähköisenä tai paperisena versiona Asuntotorille, osoitteeseen Puutarhakatu 8.

Asuntohakemus on voimassa kolme (3) kuukautta siitä päivästä, kun hakemus on jätetty meille. Sähköisen asuntohakemuksen pystyy itse uusimaan yhden kerran osoitteesta, jonka saat sähköpostiisi täytettyäsi hakemuksen. Asuntohakemuksen voit uusia myös ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Uusimatta jätetty hakemus poistuu järjestelmästämme. Mikäli asuntohakemukseesi tulee muutoksia, ilmoita niistä asiakaspalveluumme. Jos muutoksia on paljon, esimerkiksi haluat lisätä henkilöitä asuntohakemukseesi, suosittelemme täyttämään uuden hakemuksen.

Asukkaat valitaan asuntohakemuksen perusteella. Joidenkin TVA:n kohteiden vuokrauksessa noudatetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARAn asukasvalintakriteereitä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että asukkaiden valinta perustuu sosiaaliseen tarkoituksenmukaisuuteen ja taloudelliseen tarpeeseen, joita arvioidaan hakijan asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella. Vuokrasopimuksen tekemisen ehtona on, että asuntoon muuttaa vain hakemuksella mainitut henkilöt.

Tarkistamme luottotiedot jokaiselta täysi-ikäiseltä asunnonhakijalta vuokrauskäytäntömme mukaisesti Suomen asiakastieto Oy:n rekisteristä sekä osoitetietojen oikeellisuuden ja asumishistorian väestörekisteristä. Mahdolliset maksuhäiriömerkinnät eivät välttämättä ole este asunnon saannille, mutta voivat vaikuttaa vakuuden määrään ja vuokrasopimuksen muotoon.

Vapaita ja vapautuvia kohteitamme löytyy verkkosivuiltamme. Huomioithan, että asunnot on saatettu jo tarjota eteenpäin. Asuntojen tarjoaminen aloitetaan, kun saamme irtisanomisilmoituksen. Kun tarjouksemme hyväksytään, kohde poistuu sivuiltamme.

Asuntotarjousta tehdessämme, tavoittelemme hakijaa puhelimitse. Asuntotarjous lähetetään tämän jälkeen joko kirjeenä tai sähköpostitse. Mikäli emme ole saaneet sinua puhelimitse kiinni, lähetämme vielä tekstiviestin, jotta tiedät lähetetystä asuntotarjouksesta.

Asuntotarjouksessa ilmoitetaan tarjouksen voimassaoloaika. Mikäli emme saa vastausta määräaikaan mennessä, poistamme hakemuksen järjestelmästämme. Meille tulee siis ilmoittaa myös kielteinenkin päätös asuntotarjouksesta, jotta hakemus pysyy voimassa ja voimme jatkossa tarjota paremmin hakuehtoja vastaavaa asuntoa.

Mikäli hakija vastaanottaa tarjotun asunnon, annetaan tarvittavat tiedot vuokravakuuden toimittamista varten. Vuokravakuus on maksettava tai toimitettava Kelan / sosiaalitoimen päätös vuokravakuudesta, eräpäivään mennessä. Vakuusmaksun suorituksen jälkeen sopimus on sitova ja peruutuksesta perimme 1 kk vuokraa vastaavan korvauksen, kuitenkin enintään vakuusmaksun suuruisen. Mikäli vakuutta ei suoriteta eräpäivään mennessä, tarjous raukeaa.

Mikäli muutat Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARAn asukasvalintakriteereitä noudattamaan kohteeseen, on sinun toimitettava meille tarvittavat liitteet ennen sopimuksen allekirjoitusta. Toimitettavat liitteet löydät nettisivuiltamme kohdasta hakemuksen liitteet.