Stressivapaa koti

Jokaisella meistä on erilaisia velvollisuuksia. Toisella työ saattaa kuormittaa, kun toisella taas koulu tai muut asiat. Arjen kiireissä saatetaan juosta paikasta toiseen hoitaen asioita, joten päivän päätteeksi on ihana tulla omaan kotiin. Kodissa jokaisen pitäisi pystyä rentoutumaan ja unohtamaan kuormittavat tekijät. Lue tästä blogitekstistä vinkit stressivapaaseen kotiin. Pitää kuitenkin muistaa, että se mikä on itselle stressivapaa koti ei välttämättä ole toiselle. Jokainen meistä on yksilö ja jokaisella on omat tavat rentoutua ja nauttia.

Pyhitä koti-illat itsellesi ja oman tyyliselle rentoutumiselle. On se sitten pelaamista tietokoneella, sarjojen tai elokuvien katselua tai kirjan lukemista. Jollekin jopa siivous voi olla rentouttava tekijä. Kuulutko sinä siihen kategoriaan, keitä siivoaminen rentouttaa? Kokeile seuraavalla kerralla kuunnella samalla äänikirjaa.

Älä jätä roskia lojumaan pitkin poikin tai älä kerää pöydälle isoja lehtinippuja. Siistit pöydät tuovat mielenrauhaa. Niinkin pieni asia kuin tuolien laittaminen pöydän alle tai astioiden kerääminen suoraan astianpesukoneeseen tekee jo paljon. Kodin ei tarvitse koskaan olla täysin tip top, asumisen jälkiä pitää totta kai näkyä. Huolehdi kuitenkin siitä, että keräät tavarat aina omille paikoilleen, mutta älä suorita liikaa.

Vinkki! Laita sohvalle aina koristetyynyt nätisti esille ja pöyhi ne. Olen ainakin itse huomannut tämän vaikuttavan paljon mielialaan, sillä sohva on yksi kodin keskipisteistä.

Tiesitkö, että kirkkaat ja räikeät värit piristävät ja esimerkiksi sähkön sininen tai punainen voivat vaikeuttaa nukahtamista? Jos haluat värien vaikuttavan rentoutumiseen, hyödynnä neutraaleita ja harmoonisia värejä. Esimerkiksi vaalean sinisen eri sävyt ja vihreä toimii rentoutumiseen, sillä ne luovat maanläheisyyttä.

Vinkki! Pyri hyödyntämään sisustuksessa pyöreitä muotoja. Ihminen tiedostamattaan sitä itse voi pitää teräväkulmaisia huonekaluja jopa ahdistavana. Pyöreät muodot ovat niin sanotusti rentouttavampia.

Arkeen kuuluu aina kotiruuan valmistaminen ja se voikin olla stressiä tuottava tekijä. Mitä tänään syötäisiin? Pitääkö taas lähteä kauppaan? Kuka ruuan jaksaa valmistaa? Monista kaupoista voi nykyään tehdä ruokatilauksen etukäteen digitaalisesti, kokeile tätä! Pieni palvelumaksu ei ole paha siihen nähden, että saatat säästää aikaa jopa tunnin, jonka voit mieluummin pyhittää itsellesi.

Vinkki! Tee etukäteen useamman päivän ruoka ja annostele ruuat valmiiksi rasioihin jääkaappiin. Kiireisen päivän jälkeen on parasta, kun voit ottaa valmiin ruuan jääkaapista ja sujauttaa sen vain mikroon.

Mene sohvalle, parvekkeelle tai vaikka sänkyyn ja nauti itsellesi mieleinen rentouttava lämmin juoma. Kun keho lämpenee lämpimästä juomasta, unikin tulee paremmin. Juoma voi olla tee tai vaikka kofeiiniton kahvi. Jos haluat oikein herkutella, tee makoisa lämmin kaakao!

Helppo yhden hengen kaakao valmistuu näin:

  • Lämmitä kattilassa 2 dl maitoa. Voit valita maidon mieltymyksesi mukaan. Täyteläisempi kaakao valmistuu täysmaidosta, mutta yhtä hyvin voit käyttää kaurajuomaa.
  • Lisää lämpimään maitoon n 25g eli yksi rivi suklaata ja anna suklaan sulaa sekoitellen. Voit käyttää tummaa tai maitosuklaata.
  • Lisää lopuksi ruokalusikallinen kaakaojauhetta maidon joukkoon ja sekoita hyvin.
  • Koristele kaakao vaahtokarkeilla ja nauti!

Ihania kotihetkiä stressivapaaseen kotiin,
markkinointisihteeri
Janita