Näppärät niksit kotiin!

Tursuaako keittiön tai vessan kaapit? Suosi kotona järjestelmällisyyttä ja hyödynnä erilaisia organisoijia kodin kaapeissa.

Ruuan laitto on mieluisampaa, kun maustehylly on siisti ja mausteet näteissä purkeissa tai vessassa vanupuikot, vanulaput ynnä muut pienet tarvikkeet siististi järjestyksessä omissa purkeissaan.

Liinavaatekaappiin kannattaa lakanat viikata rullaksi, jolloin ne vievät vähemmän tilaa.

Pienet lasten vaatteet saat nätisti esille, kun hyödynnät organisoijia ja merkitset aina mitä löytyy ja mistä.

Käytä järjestelyissä dymoa ja merkitse aina mitä löytyy ja mistä. Näin ollen saat kaapit pysymään järjestyksessä, kun laitat aina tavarat niille paikoille mihin olet alun perin ne ajatellut. Olen tämän itse testannut ja todennut, että toimii arjessa loistavasti!

Jokaisella on kodissaan tiskirätti. Oletko koskaan miettinyt, kuinka sitä käytät? Kääritkö sen kaksin kerroin vai pyyhitkö isommalla pinnalla, josta todellisuudessa vain puolet osuu pyyhittävään alueeseen? Seuraavan kerran kun on tiskirätin vaihdon aika, niin leikkaa se puoliksi. Puolikkaasta tiskirätistä tulee riittävän kokoinen ja samalla sinulla on kaapissa odottamassa valmiina puhdas rätti. Kaksi yhden hinnalla!

Oletko kyllästynyt siihen, kuinka isot leikkuulaudat vievät tilaa kaapissasi? Entä kun leikkaat esimerkiksi kurkkua isolla leikkuulaudalla, josta todellisuudessa likaiseksi menee vain murto-osa laudan koosta? Jos sinulla on ohut muovinen leikkuulauta niin saksi se puoliksi tai jopa neljään osaan, ihan oman tarpeesi mukaan.

Onko kylpyhuoneen pöytä täynnä erilaisia kosmetiikka pulloja? Viekö laukut kaapissa enemmän tilaa kuin haluaisit? Tiesitkö, että henkariin voit erilaisilla klipsuilla kiinnittää esimerkiksi juuri voidepulloja roikkumaan. Tai laittamalla koukkuja henkariin, saat monta laukkua nätisti esille vain yhden henkarin avulla. Kokeile ja huomaat, kuinka tilaa tulee enemmän! Se mitä kiinnittelet henkareihin roikkumaan, on vain oman mielikuvituksen varassa.

Tässä on myös yksi oiva niksi säästämiseen. Kokeile jatkossa tehdä itse pesuaineet sen sijaan, että ostat aina kaupasta. Voit hyödyntää tyhjäksi mennyttä suihkepulloa tai ostaa juuri omanlaisen kodin sisustukseen sopivan pullon. Tarvitset vain ripauksen etikkaa, vettä ja muutaman tipan tiskiainetta. Tämä toimii kaikilla kodin pinnoilla. Voit käyttää etikan tilalla myös ruokasoodaa, mutta älä yhdistä näitä kahta keskenään, sillä ne kumoavat toistensa vaikutuksen.

Keittiön lajittelupiste ei usein ole kovin iso ja kaikki jäteastiat olisi hyvä saada käytettyä jätteen lajittelulle. Mihin sitten laittaa muovipussit tai biopussit? Kokeile hyödyntää esimerkiksi kartonkista sipsipakkausta, joissa on muovikansi. Näihin saa mukavasti pussit laitettua ja halutessasi voit koristella pakkauksista vielä kotiisi sopivat ja tyylikkäät.

Hyödynnä niksit ja nauti ihanasta, siististä kodistasi.

markkinointisihteeri
Janita