Vinkkejä asumiseen

Ilmanvaihdon toimivuus
 • Varmistaaksesi riittävän korvausilman, pidäthän raitisilmaventtiilit koko ajan auki.
 • Katsothan, että ilma pääsee virtaamaan mahdollisimman vapaasti huoneistossasi.
 • Muistathan saunoessasi ja kuivatessasi saunaa avata venttiilit, mutta saunan kuivuttua korvausilmaventtiilit tulee sulkea.
 • Katsothan, että lämpöpattereiden päällä ei ole esteitä.
 • Muistathan puhdistaa korvausilmaventtiilit säännöllisesti, vähintään kaksi kertaa vuodessa.
Veden säästäminen

Mittarikohteissa asukkaillamme kuluu vettä vuorokaudessa noin 120 litraa/henk. Mittarittomissa kohteissa vedenkulutus vuorokautta kohden noin 150 litraa/henk. Vuotavat vesikalusteet kuten hana tai wc-istuin lisäävät vedenkulutusta huomattavasti. Olethan yhteydessä huoltoyhtiöösi, mikäli havaitset vuotoa vesikalusteissa.

Energian säästö

Sammuta tarpeettomat valot ja näytöt. Alenna huonelämpötilaa, tuuleta oikein ja käytä vettä harkiten. Muistathan ottaa tarpeettomat johdot pois seinästä.

Kierrätys

Muistathan lajitella jätteesi ja hyödyntää talosi jäteastioita. Toimita hävitettävät huonekalut ja suuremmat jätemäärät suoraan jäteasemalle. Talon jäteastioita ei saa täyttää muuttojätteillä eikä jäteastioiden ulkopuolelle saa jättää huonekaluja tai muuta jätettä.

Naapureiden huomioiminen

Noudata järjestyssääntöjä ja kohtelethan naapureitasi niin kuin toivoisit itseäsi kohdeltavan.

Yhteisten tilojen siisteys

Pidetään yhteistilat puhtaana yhdessä! Näin kaikkien asukkaiden yhteinen viihtyvyys säilyy.

Sulakkeet

Asukkaan tulee huolehtia sulakkeiden vaihdosta itse. Ennen kuin vaihdat sulakkeen, tutki mikä mahdollisesti aiheutti sulakkeen palamisen. Poista viallinen laite käytöstä.

Palovaroitin

Asukkaan vastuulla on palovaroittimen hankinta ja sen asentaminen. Tarvittaessa saat huoltomieheltä apua. Tarkistathan palovaroittimen pariston toimivuuden vuosittain ja vaihdat pariston tarvittaessa.

Myös sähköverkkoon kytketyissä varoittimissa pariston kunto pitää tarkistaa vuosittain ja vaihtaa tarvittaessa. Näiden huolto kuuluu kiinteistön huoltoyhtiölle.

Remontit vuokra-asunnossasi

Ethän tee huoneistossasi mitään remonttia tai muutoksia ilman isännöitsijän lupaa.

Siivousvinkit asumisen aikana
 • Puhdistathan jääkaappisi säännöllisesti
 • Tutustu kodinkoneiden käyttöohjeisiin huolellisesti
 • Pidäthän lieden siistinä. Pinttynyt rasva ja lika sekä lieden päälle jätetyt tavarat muodostavat paloturvallisuusriskin. Olethan siis varovainen!
 • Sulatathan pakkasesi säännöllisesti
 • Huolehdithan turvallisesta ja tehokkaasta tuuletuksesta
 • Puhdistathan huoneiston poistoilmaventtiilit, kylpyhuoneen lattiakaivon sekä liesituulettimen rasvasuodattimen säännöllisesti.
Autopaikka ja saunavuoro

Voit tiedustella autopaikkaa ja saunavuoroa TVA:n asiakaspalvelusta. Asuessasi osakekohteessa olethan yhteydessä taloyhtiöösi.

Valaisimet

Kotisi kaikki kiinteät valaisimet ja niiden sytyttimien hankinta kuuluvat asukkaalle. Myös jääkaapin ja uunin valot sekä loisteputket ovat asukkaan vastuulla.