Usein kysytyt kysymykset

Tälle sivulle olemme koonneet vastauksia meiltä usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos et löydä vastausta täältä, soita meille ja jutellaan yhdessä lisää!

 

 

Miksi asua TVA:lla?

Olemme luotettava ja turvallinen vuokranantaja. Meillä voit asua huoletta elämäntilanteestasi riippumatta. Meillä on noin 3000 vuokra-asuntoa ympäri Tamperetta, joista jokainen löytää varmasti mieluisan kodin. Haluamme vuokranantajana auttaa sinua tilanteesta riippumatta. Asuntomme ovat laadukkaita ja viihtyisiä, ja voit luoda niistä juuri omanlaisen kotisi.

Mielessä vapaat tai vapautuvat asunnot?

Voit tutustua vapaisiin tai vapautuviin kohteisiin verkkosivuillamme. Huomioithan, että asunnot on saatettu jo tarjota eteenpäin. Asunnot tarjotaan yleensä heti, kun saamme niistä irtisanomisilmoituksen. Kun asunto otetaan vastaan, kohde poistuu haustamme.

Millä perusteella asukkaat valitaan?

Asukkaat valitaan asuntohakemuksen perusteella. Joidenkin TVA:n kohteiden vuokrauksessa noudatetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARAn asukasvalintakriteereitä, joihin kuuluvat hakijan asunnontarve, varallisuus sekä tulot.

Kuinka kauan asunnon saaminen kestää?

Aika hakemuksen jättämisestä asunnon saamiseen vaihtelee. Odotusaika voi riippua esimerkiksi siitä, minkä kokoista asuntoa olet hakemassa tai mistä päin Tamperetta kotia etsit.

Kuinka haen kotisivuiltanne vapaata / vapautuvaa kohdetta?

Tee asuntohakemus, jos et ole vielä tehnyt sitä. Ota lisäksi yhteys meidän asiakaspalveluumme, joko puhelimitse tai sähköpostitse, ja kerro kiinnostuksestasi kohdetta kohtaan. Näin saamme välitettyä asuntohakemuksesi nopeasti valitsemasi kohteen kiinteistösihteerille.

Saako vuokra-asuntoa nähdä ennen asunnon vastaanottamista?

Asuntoa pääsee katsomaan, jos nykyinen vuokralainen antaa siihen luvan. Katsomisen ajankohta tulee sopia yhdessä vuokralaisen kanssa. Kun asunto on tyhjä, pääset katsomaan sitä noudettuasi avaimen asiakaspalvelustamme. Mahdollisissa tilanteissa markkinointisihteeri esittelee asunnon sinulle.

Voiko yritys olla vuokralainen?

Kyllä, vuokraamme asuntojen lisäksi muutamia liikehuoneistoja.

Miten jätän hakemuksen ja päivitän sitä?

Hakemuksen voit jättää sähköisesti kotisivuillamme. Asuntohakemuksen voi tulla täyttämään myös sähköisenä tai paperisena versiona toimistollemme, Asuntotorille, osoitteeseen Puutarhakatu 8.

Asuntohakemus on voimassa kerrallaan aina kolme (3) kuukautta siitä päivästä, kun hakemus on jätetty meille. Tämän jälkeen hakemus tulee uusia ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Vaikuttavatko luottotietomerkinnät asunnon saantiin?

Tarkistamme luottotiedot jokaiselta täysi-ikäiseltä asunnonhakijalta vuokrauskäytäntömme mukaisesti Suomen asiakastieto Oy:n rekisteristä. Vähäiset merkinnät eivät välttämättä kaikissa tapauksissa ole este asunnon saannille, mutta muuten maksuhäiriöt voivat estää asunnon saannin.